"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Registreeritud töötus kasvas novembris kuuga 2,9 protsenti (0)
10. detsember 2020
Aleksandr Guzhov/ Foto on illustreeriv

Uusi töötuid registreeriti novembris 7642, mida on vähem kui oktoobris. Töötude arvu kasv on võrreldav eelmise aasta novembriga. Töötukassa abiga asus novembris tööle või alustas ettevõtlusega 4 794 inimest, mida on oktoobriga võrreldes rohkem.

Novembri lõpus oli töötuna registreeritud 51 401 inimest, mis moodustab 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust 7,9 protsenti; võrreldes oktoobriga on registreeritud töötuid 2,9 protsenti rohkem, vahendas BNS. 

Uusi töötuid registreeriti novembris 7642, mida on vähem kui oktoobris. Töötude arvu kasv on võrreldav eelmise aasta novembriga. Töötukassa abiga asus novembris tööle või alustas ettevõtlusega 4 794 inimest, mida on oktoobriga võrreldes rohkem.

Registreeritud töötuse määr oli novembri lõpus kõrgeim Ida-Virumaal 12,9 protsendiga ning madalaim Jõgevamaal 5 protsendiga.

Möödunud kuul vähenes vabade töökohtade arv. Novembris oli töötukassal vahendada 7378 töökohta, mida on võrreldes eelnevate kuudega vähem.

Uusi tööpakkumisi lisandus novembris 3736. Uute tööpakkumiste arv on ka varasematel aastatel sügisel vähenenud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.