"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Toidupank: vabatahtlikke on puudu pea kõikides maakondades (0)
10. detsember 2020
Albert Truuväärt

Koroonakriis on Eestis märkimisväärselt suurendanud toiduabi vajajate hulka. Sel reedel ja laupäeval on kõigil vabatahtlikel ning annetajatel võimalik anda oma panus 47 kaupluses üle Eesti, kus toimuvad Toidupanga toidukogumispäevad, et aidata toimetulekuraskustesse sattunud peresid.

“Vabatahtlikuks tulek on hea võimalus eraisikutel, ettevõtetel ning mistahes organisatsioonidel kaasa lüüa Toidupanga töös, kulutades paar tundi heategevusele, millel on suur mõju tuhandetele raskustesse sattunud peredele,” sõnas Toidupanga kommunikatsiooni- ja projektijuht Liina Peäske.

“Toidukogumispäevadele on appi oodatud vabatahtlikud üle Eesti – sel korral umbes 700 inimest varasema ca 1000 inimese asemel,” selgitas Peäske ning lisas, et hetkel on koroonaviiruse leviku tõttu vabatahtlikke puudu pea kõigis maakondades.

Toidukogumispäevad on otsustanud hetkeolukorrast ja seatud piirangutest lähtuvalt seekord üldse ära jätta Läänemaa, Põlvamaa ja Jõhvi Toidupangad.

Toidupanga kommunikatsiooni- ja projektijuhi sõnul on vabatahtlike tervise kaitsmine Toidupanga jaoks väga oluline. Ta selgitas, et kõik kes soovivad tulla Toidupanga vabatahtlikuks peavad kandma maski ja kaitsekindaid ning olema füüsiliselt terved. Ta lisas, et kõik vabatahtlikud saavad Toidupanga poolt vajalikud kaitsevahendid.

“Me soovitame tungivalt koroonaviiruse riskirühma kuuluvatel inimestel mitte vabatahtlikuks tulla. Samuti palume mitte tulla ükskõik milliste haigusnähtudega või kui elatakse koos kellegagi, kes on hetkel haige. Koju peaksid jääma ka kõik, kes on olnud viimase 14 päeva jooksul koroonaviirust põneva inimese lähikontaktsed või kui oodatakse ise COVID-19 testi

tulemust,” sõnas Peäske ning lisas, et kaupluses hoidutakse otsekontaktist ka poe külastajatega. “Loodetavasti kliendid ei solvu, kui neil palutakse toiduained ise kogumiskärudesse tõsta, sest me püüame lihtsalt distantsi hoida ning seega vähendada viiruse leviku riski,” nentis Peäske.

“Neile, kes soovivad teha head, aga hoiavad kaaskodanike eest distantsi, on võimalik teha toiduannetus ka Barbora või Coopi e-poe kaudu,” tõi Peäske lisaks esile. 

Toidupanga kommunikatsiooni- ja projektijuht selgitas, et toidukogumispäevadel osalevatel vabatahtlikel on erinevad rollid. “Osa vabatahtlikke informeerib kaupluse külastajaid toimuvast heategevusaktsioonist, teised koguvad kassade juures kärudesse annetusi ning kolmandad tegelevad enamasti poodide tagaruumis annetuste sorteerimisega. Lisaks on kaasatud ka vabatahtlikud autojuhid, kes aitavad annetused Toidupanga lattu viia ning laotöötajad, kes olemasolevat kaupa süsteemselt ladustavad,” tõi Peäske esile ning lisas, et

Toidupank tänab oma häid partnereid Prismat, Rimi, Selverit, Coopi, Konsumist, Maksimarketit ning Maximat, et nad lubavad keerulisel ajal vabatahtlikud enda kauplustesse.

Kõik, kes soovivad vabatahtlikena heategevuskampaanias kaasa lüüa saavad end veel registreerida www.osale.toidupank.ee lehel.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.