"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Narva volikogu esimehe ja linnapea valimine lükkub taas edasi (0)
11. detsember 2020
Mats Õun

Narva volikogu eestseisus lükkas aast eelviimasele päevale volikogu korralise istungi, kus on kavas valida uus volikogu esimees ja linnapea.

Reedel kogunes Narva volikogu eestseisus, volikogu aseesimehe Larissa Olenina otsusel toimub volikogu korraline istung 17. detsembri asemel 30. detsembril, edastas Keskerakonna pressiesindaja. Volikogu aseesimehe sõnul takistab istungi läbiviimist eriolukord ja mõne saadiku viibimine eneseisolatsioonis.

Keskerakondlasest endine linnapea ja endine volikogu esimees Tarmo Tammiste nimetas otsust asjatundmatuks ja põhjendamatuks.

Narva volikogu fraktsiooni „Meie Narva“ esimehe Katri Raik sõnas, et Ida-Virumaal ei ole eriolukorda, mis takistaks volikogu istungi läbiviimist kõiki nõudeid jälgides. “Paratamatult jääb mulje, et tegelik eesmärk on volikogu laiali saata. Tänases kriisiolukorras on see lubamatu poliitmäng,” sõnas Raik.

Mihhail Stalnuhhin, keskerakondlasest riigikogu ja volikogu liikme sõnul on üks valimiste venitamise põhjus ilmselt asjaolu, et Narva tava kohaselt võtavad linna asutuste nõukogud detsembrikuus tavaliselt vastu otsused iseenda premeerimiseks.

Moodustatava koalitsiooni volikoguesimehe kandidaat, Narva sotsiaaltöökeskuse juhataja Tatjana Stolfat väljendas muret linna eelarve vastuvõtmise, aga eelkõige COVIDi tõttu tekkinud olukorra üle.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.