"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinnas toimub ainulaadne jõuluvanade hübriidkongress (0)
11. detsember 2020
Ilja Matusihis

„Me soovime, et jõuluajal ei oleks ühelgi lapsel ega lapsemeelsel puudu siirast rõõmust, nii et Tallinn on pannud jõuluvanade virtuaalsele kogunemisele õla alla," rääkis Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu.

Pühapäeval, 13. detsembril läheb Tallinnas eetrisse enneolematu virtuaalüritus – esimene ülemaailmne jõuluvanade kongress, mis ühendab korraga nii Saku Suurhalli kogunenud Eesti Jõuluvanade Liidu jõuluvanad kui ka nende sajad ametivennad üle ilma, kes osalevad videosilla vahendusel.

„Kuna Eesti on digiriik ja oleme nutikate lahenduste leidmisel alati olnud maailmas esirinnas, on igati loogiline, et sellise ainulaadse hübriidkonverentsi idee sündis just siin,“ rääkis abilinnapea Aivar Riisalu. “Ning et lisaks rõõmule jõuaks abivajajateni ka hädavajalik rahaline tugi, saab iga vaataja soovi korral annetada heategevusorganisatsiooni UNICEF tegevuse toetuseks.“

Esmakordselt virtuaalselt läbi viidav jõuluvanade kongress toimub Saku Suurhallis spetsiaalselt virtuaalürituste tarbeks loodud laval. Ürituse eestvedaja on Eesti Jõuluvanade Liit ning selle tehnilise õnnestumise eest hoolitseb Global Virtual Solutions.

Kongressile oodatakse tuhandeid jõuluvanasid ligi sajast riigist. Tegu pole siiski vaid jõuluvanadele mõeldud kinnise üritusega, vaid seda võivad jälgida kõik suured ja väikesed jõulude ja jõuluvana fännid. Tunniajasel kongressil osalemine on tasuta ning programmis on mitmeid vahvaid tegevusi lastele, kellel avaneb harukordne võimalus tutvuda maailma jõuluvanade kultuuri ja traditsioonidega.

Jõuluvanade kongressi kavas on tervitused Soome, USA, Uus-Meremaa, Austraalia, Venemaa ja Jaapani jõuluvanadelt, lühike ülevaade maailma jõulutraditsioonidest ning jõuluvanade ansambli muusikaline etteaste. Plaanis on ka rõõmus ühislaulmine, kus lapsed saavad jõuluvanadega koos jõululaule laulda ning lisaks mahub programmi veel mitmeid toredaid üllatusi. Kogu tegevus toimub inglise keeles.

Jõuluvanade virtuaalkongressi otseülekanne algab 13. detsembril kell 17.00 ning on jälgitav ürituse veebilehelt.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.