"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO JA FOTOD! Regionaalhaigla uus Y-korpus läheb maksma ligi 34 miljonit eurot (0)
11. detsember 2020
Mats Õun

Regionaalhaigla uus korpus loob vähipatsientidele tipptasemel ravivõimalused, koondades regionaalhaigla vähiravi kaasaegsesse ja patsiendisõbralikku keskkonda.

Vaata galeriid (57)

 

Täna pandi nurgakivi regionaalhaigla uuele Y-korpusele, mis läheb maksma 33,8 miljonit eurot.

Regionaalhaigla onkoloogia- ja hematoloogiakliiniku juhataja Vahur Valvere sõnul on uude Y-korpusesse kavandatud üle viia plaanilise vähiravi ja neeruhaiguste raviga tegelevad kõrgendatud keskkonnatehnilisi lahendusi vajavad päevaravi ja statsionaarsed osakonnad, sealhulgas onkoloogia- ja hematoloogiakliiniku keemiaravi päevaravi osakond, keemiaravi ja hematoloogia palatiosakonnad, nefroloogiakeskuse hemodialüüsiosakond ja palatiosakond.

“See muudab oluliselt efektiivsemaks nii vähipatsiendi kui neerupuudulikkusega patsiendi raviteekonnad. Y-korpuse keldrikorrusele rajatakse kaasaegne magnetresonantstomograafia (MRT) keskus, millega võimestatakse oluliselt tipptasemel diagnostika kättesaadavust kõigile haigla patsientidele ja kaasaegse täppiskiiritusravi planeerimist vähipatsientidele,” märkis ta.

“Y-korpuse projekt valmis tihedas ühistegevuses arstide ja õdedega, selleks et ravitöö toimiks läbimõeldult lähtudes personali ja patsientide vajadustest. Y-korpuse projekti raames tegime koostööd nii Riigikantselei juures asuva innovatsioonitiimiga loomaks parim vähipatsiendi raviteekond kui ka Eesti Kunstiakadeemia tudengitega selleks, et vereanalüüside andmine oleks mugav ja sujuv,” lisas juhatuse esimees Agris Peedu.

Y-korpuse projekteeris Innopolis Insenerid OÜ ja seda ehitab AS Merko Ehitus Eesti. Tööde maksumus ilma käibemaksuta on ligi 33,8 miljonit eurot, mida rahastatakse lisaks omavahenditele nii Euroopa Investeerimispanga, Põhjamaade Investeerimispanga kui Euroopa struktuurifondide poolt.

Y-korpuse valmimistähtaeg on 2022. aasta detsembris, sellega liituva haigla fuajeeala rekonstrueerimine valmib 2023. aasta juulis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.