"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
AITA AIDATA: Toidupank ootab transpordiabi (0)
14. detsember 2020
Svetlana Aleksejeva/ Foto on illustreeriv

"Seni oleme kütusekulude osas tänu headele inimestele hakkama saanud, kuid suurenenud abivajajate hulk üle Eesti tähendab ka suuremaid kulutusi kütusele ja logistikale," selgitas Toidupanga juht Piet Boerefijn.

Rimi e-poes on võimalik teha nüüdsest koos ostuga kas 3-, 5- või 10-euro suurune annetus, et Toidupank saaks sõidutada toidupakid ka kõige kaugemasse Eestimaa nurka.

“Kuna osades piirkondades, nagu näiteks Harjumaa, kogutakse annetusi rohkem kui Lõuna- või Ida-Eestis, siis on väga oluline, et saaksime toiduabi võrdselt üle Eesti laiali jagada,” lausus Boerefijn. “Hetkel on meil 23 kaubikut, millele kulub umbes 900 liitrit kütust nädalas. Seni oleme kütusekulude osas tänu headele inimestele hakkama saanud, kuid suurenenud abivajajate hulk üle Eesti tähendab ka suuremaid kulutusi kütusele ja logistikale.”   

Boerefijn sõnas, et ta oleks väga tänulik, kui leiduks veel ettevõtjaid, kes tahaks Toidupangale pakkuda transpordiabi. “Kui mõnel ettevõtjal tuleb teekond Põhja-Eestist Lõuna-Eestisse või Ida-Eestisse niikuinii ette võtta, siis meile oleks sellest väga suur abi, kui sinna kaubikusse mahuks ka 1-2 alust toidukraamiga.”

“Pakume täna ka ise Toidupangale logistilist tuge, aidates juba mõnda aega transportida toiduannetusi Tallinnast Saaremaale ja Hiiumaale, kus abivajajaid on rohkem kui kohalikud annetused katta jõuavad. Täna aga vajab Toidupank ise abi, et nende kaubikud jõuaksid kõigi hädasolijani üle Eesti,” lisas Rimi vastutustundliku ettevõtluse juht Katrin Bats.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.