"Kui vanasti said inimesed tänaval petta, siis nüüd internetis."

Joosep Kaasik, Põhja prefekt
ITK Aasta arsti tiitli pälvis dr Alice Lill (0)
17. detsember 2020
Ida-Tallinna Keskhaigla

Kuueteiskümnendat korda silmapaistavamaid töötajaid esile tõstnud Ida-Tallinna Keskhaigla aasta töötaja konkursil sai aasta arsti tiitli sisehaiguste keskuse juhataja dr Alice Lill. Tänuüritus toimus sel aastal veebigalana, esimest korda tunnustati aasta meeskonda.

“Viimane tööaasta on olnud nagu Ameerika mägedel kihutamine,” vaatas dr Alice Lill aastale tagasi. “Ma oleksin olnud õnnelikum, kui oleksin saanud tunnustuse sisemeditsiinis tegutsemise eest, sest oleme ka selles vallas teinud palju märkimisväärset, aga antud olukorras on nii – Covid domineerib,” ütles dr Lill. Silmapaistvate arstidena leidsid äramärkimist veel neonatoloogia osakonna pediaater-konsultant Annika Tiit-Vesingi ja hematoloogia labori laboriarst-juhtivarst Ellind Lind.

Aasta õendustöötajaks kuulutati sisehaiguste keskuse õendusjuht Krista Tutt, kes samuti oli seotud Covid osakonna tööga. “Hetkel on Covid-pandeemia tervishoiuasutuste põhiteema ning seetõttu on selline märkamine ja inimeste tunnustamine eriti tähtis,” ütles aasta õendustöötaja Krista Tutt. Ära märgiti ka silmapolikliiniku õendustöö koordineerija Kerttu Michelson ja sünnitusosakonna ämmaemand Marge Ratas.

Aasta töötajate kõrval kuulutati välja ka perekond Tuppitsa poolt 2001. aastal algatatud dr Väino Tuppitsa mälestusfondi neljas laureaat, kelleks on infektsioonikontrolliarst-konsultant dr Aino Rõõm.

Uue kategooriana tunnustati aasta meeskonna tiitliga inimesi, kellel on olnud sel aastal haigla töös väga oluline roll ja kes on sel aastal kõige rohkem pidanud tegelema Covid-kriisi lahendamisega haiglas. Aasta meeskonda kuuluvad järgmised töötajad: sisehaiguste keskuse juhataja dr Kai Sukles, sisekliiniku assistent Sinikka Jarinen, kirurgiakliiniku õendusjuht Kristin Lichtfeldt, infektsioonikontrolli osakonna juhataja dr Aleksei Nelovkov, infektsioonikontrolliarst-konsultant dr Aino Rõõm, naistekliiniku juhataja dr Brigita Tamm, naistekliiniku ämmaemandusjuht Vivian Arusaar, kantselei juhataja Varje Pohlasalu, juhatuse assistent Gerly Okkas, kesklabori juhataja dr Liisa Kuhi, hankeosakonna juhataja Katriin Alasoo ja klienditeenindusjuht Lea Karik.

Lisaks tunnustati aasta hooldustöötajat (lülisambakirurgia keskuse hooldaja Viktoria Raadik), aasta kliinilist spetsialisti (apteegi juhataja Ülle Helena Meren), aasta mittekliinilist spetsialisti (emadusnõuandla sotsiaaltöötaja Marika Lass), aasta sekretäri (silmapolikliiniku sekretär Liia Madisson), aasta klienditeenindajat (Eerika Pall) ja aasta puhastusteenindajat (Elena Suglobova).

Aasta koostööpartneriteks kuulutati naistekliiniku erakorralise vastuvõtu turvatöötaja Hendrik Ilisson, Tallinna Tehnikaülikooli professor Tauno Otto ja AS Chemi-Pharm.

Tunnustati lõppeval aastal doktoritöö kaitsnud inimesi: dr Kristiina Ojamaa (doktoriöö teema “Günekoloogiliste pahaloomuliste kasvajate epidemioloogia Eestis”), dr Maarja Hallik (“Inotroopsete ravimite farmakokineetika ja farmakodünaamika vastsündinutel”) ja kliiniline proviisor Kairi Marlen Antoniak (“Ravimite sobimatu annustamine langenud neerufunktsiooniga patsientidel”).

Ida-Tallinna Keskhaigla määras preemia 2019. aastal ajakirjas Eesti Arst ilmunud haigusjuhu kirjelduse eest “Põrna rebend – vastsündinu hemolüütilise tõve harva esinev eluohtlik tüsistus. Haigusjuht ja kirjanduse ülevaade” (Autorid: Imbi Eelmäe, Hans-Erik Ehrlich, Reet Kikas, Eda-Ann Värimäe, Mare Lintrop, Liis Salumäe, Tuuli Metsvaht).

 

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.