"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Pikapäevarühmas käib umbes 300 pealinna algklasside last (0)
17. detsember 2020

Pikapäevarühma ehk kogupäevakooli võimalust on siiani kasutanud umbes kokku 300 last. Tallinna Südalinna Koolis käib kohal 7 esimese klassi õpilast ning 6 last teisest ja kolmandast klassist.

Kui möödunud nädalal teatas Vabariigi Valitsus koolide sulgemisest 14. detsembrist, tekitas see küsimusi, kas tegemist on varem algava koolivaheaja või 100% distantsõppega. Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ja abilinnapea Vadim Belobrovtsev kohtusid virtuaalselt Tallinna munitsipaalkoolijuhtidega, et arutada eri võimalusi õppetöö korraldamiseks.

“See oli ka nende soov, et distantsõpe jätkub kuni koolivaheajani gümnaasiumiastmel, teised lapsed saavad loovülesandeid ja siis oli ettepanek, et koolid võiksid vanematele pakkuda sellist võimalust, et kui laps käib 1.-3. klassis, nad võiksid lapsi hommikul kooli tuua. Olenevalt koolist kestab päev kella 8-st või 9-st kuni 14-ni,” selgitas abilinnapea Vadim Belobrovtsev kompromissi.

Pikapäevarühma ehk kogupäevakooli võimalust on siiani kasutanud umbes kokku 300 last. Tallinna Südalinna Koolis käib kohal 7 esimese klassi õpilast ning 6 last teisest ja kolmandast klassist.

“Suur tugi on olnud kogupäevakooli abiõpetajatest. Me oleme nad ära jaganud, et hajutada kõiki ja ma arvan, et lapsed on üsna hästi hoitud ja tegevus on tagatud. Õues käivad kindlasti, süüa saavad, alles natuke aega tagasi oli neil siin tantsuetendus, kuhu ka mulle pilet anti,” kirjeldas kogupäevakooli tegemisi Tallinna Südalinna Kooli direktor Veiko Rohunurm. Viimane kogupäevakool toimub 22.detsembril.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.