"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO: Tallinna Linnavolikogu koguneb täna sel aastal viimast korda (0)
17. detsember 2020

"Selle aasta viimane istung tõotab tulla päris pikk. Menetleme nii eelarve strateegiat, eelarvet kui ka päris mitmeid punkte, mis eeldavad häälteenamust," ütles Tallinna Linnavolikogu esimees Tiit Terik.

“Arvestades, et eelarvele on tehtud mitmeid muudatusettepanekuid, siis ma arvutasin näppude peal kokku, et kui me peame nad kõik läbi hääletama, siis ainuüksi see võtab paar tundi,” lisas Terik.

Terik on teinud mööduva aasta kohta ka statistikat – näiteks, kes on kõige tublimad istungitest osavõtjad, kõige aktiivsemad küsijad, kõnemehed ja sõnavõtjad. Kõige tublimini on istungitel osalenud Tiit Terik, Mart Kallas, Anto Liivat ja Kristen Michal. Kõige aktiivsemad küsijad, kõnemehed ja sõnavõtjad on Kristen Michal, Mart Luik ja Mart Kallas.

“Linnavolikogu arutab alati tähtsaid otsuseid ja meil on sel aastal tulnud seda teha 21. istungil nende hulgas ka kolm erakorralist volikogu istungit,” rääkis Terik. Suurusjärgus 150 otsust ja määrust on siin vastu võetud alates linnaplaneerimisest, erinevatest detailplaneeringutest lõpetades kriisi ajal tehtud otsustega, mis puudutasid lasteaia kohatasu või volikogu muid otsuseid, mis on meie ainupädevuses. Aga tegelesime ka heakorra eeskirja, erinevate digilahenduste küsimustega, mis on oma tööprotseduurides vaja täpsustada. Ent ka see, et tulevikus on muutunud protseduur ka linnapea valimise osas, nüüd on neil, kes soovivad linnapeaks saada, kohustus volikogu ees oma programmi tutvustada.”

Tiit Terikuga nõustus tehtud töö osas ka opositsiooni esindaja Isamaa liige, Tallinna Linnavolikogu aseesimees Mart Luik. “Kuigi kevadel sai mindud n.ö istungite ja komisjoni istungitega distantsile, siis õige pea õnnestus Tallinnal välja töötada rakendus, mis võimaldab ka hääletust ja kõiki protseduure vajadusel distantsilt teha. Viirus ei ole seetõttu takistanud volikogu tööd. Kui olla kriitiline, siis vaid selles osas, et linnapea ja ka keskerakond küll vahel kuulab opositsiooni, kuid erilist vajadust neil selleks ei ole, sest nad on täna üksi linna valitsemas. Neil on üle 50. protsendi häältest volikogu saalis ja see kahtlemata mõjutab protsesse,” sõnas ta. 

Opositsiooni roll ongi kriitikat teha, seega on hetkel palju olulisem, et volikogu istungil jõutaks vastuvõtta nii eelarve- kui arengustrateegia ja järgmise aasta eelarve.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.