"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
PILDID! Lasnamäel avati Lindakivi jõuluplats (0)
18. detsember 2020
Albert Truuväärt

"Me väldime tahtlikult massiüritusi ja loome jõuluplatsi kohaks, kus kõik saavad jalutada ja nautida jõulude saabumist endale sobival ajal," selgitas Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet.

Täna avati esmakordselt kultuurikeskuse Lindakivi jõulupuu ümber jõuluplats, millest saab tänavu peamine pidulike ürituste toimumispaik Lasnamäel. 

Vaata galeriid (28)

“Linnaosa viimased valgustuskaunistused ja installatsioonid valgustuvad peamisteks talvepühadeks. Ettevalmistustööd lõpevad ka Lindakivi jõuluväljakul, millest saab mitmeks nädalaks paik, kus kogu pere saab värskes õhus vaba ega veeta,” ütles Svet. “Me väldime tahtlikult massiüritusi ja loome jõuluplatsi kohaks, kus kõik saavad jalutada ja nautida jõulude saabumist endale sobival ajal,” selgitas Svet.

Külalised said vaadata etendusi, maitsta glögi ja piparkooke ning lapsed koos animaatoritega saavad mängida erinevaid mänge, sõita karusselliga ja kohtuda jõuluvanaga.

Jõuluplats on avatud kindlatel päevadel – 18.-20. ja 24.-27. detsembril ning 6.-9. jaanuaril. Nädalavahetustel ja pühadel on plats avatud kell 14-16 ja tööpäevadel – 16-18.

Erinevatel päevadel rõõmustavad lapsi muinasjututegelased ja animaatorid, näidatakse lühikesi teatrietendusi, mängitakse ja korraldatakse  meistriklasse. Kavas on pooletunnised muusikaliste kollektiivide esinemised. Avatakse jõuluvana maja ja postkast, kuhu kõik saavad oma kirja või soovide nimekirja panna. Laupäeviti saavad kõige pisemad külastajad nautida ponisõitu ning jõuluplatsi avapäeval, 24. detsembril ja 7. jaanuaril sõita karusselliga. Ka nendel päevadel pakutakse külalistele kõigi Tallinna laatade populaarseid hõrgutisi – aromaatset alkoholivaba glögi, vürtsikaid piparkooki ja muid maiustusi. Igal päeval on erinev programm.

Kõik suuremad pidulikud üritused Lasnamäel hakkavad toimuma õues, järgides kõiki koroonaviiruse epideemiaga seotud ettevaatusabinõusid. Kõigil Lindakivi jõuluplatsile tulijatel palutakse kanda maske  ja hoida sotsiaalset distantsi. Maski puudumise korral jagavad linnaosavalitsuse töötajad külalistele isikukaitsevahendeid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.