"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Ülemiste keskus kingib lastekodudele üle 10 000 euro (0)
19. detsember 2020
Ilja Matusihis

Kuigi tänavu ei toimu Ülemiste keskuse heategevuslikku lastekodude jõululaata Topeltkink, ei jää laste toetamise traditsioon siiski katki, sest keskus jagab 23 lastekodule üle Eesti 10 000 eurot, millele lisandub heategevuslike kinkekaardiümbriste müügist kogutud summa.

Ülemiste keskuse Topeltkink on toimunud järjest juba 16 aastat. Sündmuse eesmärk on algusest peale olnud korraldada lastele üks tore päev ning toetada nende ettevõtlikkust. Traditsiooniliselt on laat andnud keskuse külastajatele võimaluse osta lastekodulaste endi valmistatud käsitööd, et teha pühadeks kingitus oma lähedastele ja valmistada rõõmu ka lastekodulastele, sest müügist saadud summa on jäänud neile taskurahaks. Nii sünnibki Topeltkink.

Ülemiste keskuse turundus- ja kommunikatsioonijuht Tiia Nõmm tõdes, et laada ärajätmine ei olnud kerge otsus, kuid oli kõikide keskuse külastajate, töötajate ja ka lastekodulaste ning nende saatjate tervise huvides vajalik.

“Jälgisime pingsalt olukorda, kuid koroonaviirus ei näidanud taandumismärke ja sai selgeks, et tänavu laada kujul Topeltkingi korraldamine ei oleks mõistlik. Otsisime lahendusi, kuidas laste toetamise traditsiooni jätkata ja anda ka külastajatele võimalus sellest osa saada. Nii valmiski kinkekaardi ümbris, mille müügist saadud summa läheb lastekodulastele ja millele keskus lisab omalt poolt 10 000 eurot,” ütles Nõmm.

Lisaks annetusele saavad kõik 23 lastekodu mahukad ning täpselt sama sisuga kingikotid, mis on kokku pandud Ülemiste keskuse 26 poe abil.

“Jõulukingitused on juba kottides ja ootavad väljasaatmist. Kui viirus näitab taandumise märke ja olukord võimaldab, korraldame keskuses lastele uuel aastal ka meelelahutust täis toreda päeva, mis on alati olnud osaks Topeltkingist,” lausus Nõmm.

Möödunud aastal võttis Topeltkingi üritusest osa ligi 100 lastekodulast 21 lastekodust, kes müüsid enda meisterdatud käsitööesemeid ja maiustusi. Selleks aastaks valmistatud kingitused ostis ära Ülemiste keskus ise ning nende abil antakse oma jõulusoovid edasi rentnikele ja koostööpartneritele.

Tänavuse Topeltkingiga toetab Ülemiste keskus 23 Eesti lastekodu: Kiikla lastekodu, asenduskodutöötajate liitu, Haapsalu Hoolekandekeskuse sihtasutust, Kohtla-Nõmme MTÜ-d Õnnepuu, Laste hoolekandeasutust Lootus, MTÜ-d Maria ja Lapsed, Pärnu laste ja noorte tugikeskust, Siimusti lastekeskust Metsatareke, MTÜ-d Südamepaik, Tallinna lastekodusid Hooldekodu teel ning Pihlaka ja Pähkli tänaval, Varre maja, Jussikalda maja, Tartu laste turvakodu, Tartu perekodu Käopesa, Vahtramäe MTÜ-d, Viljandi perekodusid Oravapere, Mäepere, Paalapere ja Pähklipere ning ühingut Lootus Tulevikku.

Lastekodude kingikotid aitasid kokku panna: Apollo Raamatupood, Arvutitark, Baltman, Biomarket, Birgit, Bottega Verde, Brain Games, Charlot, Diamande, Dreamland, Eesti Optik, Goldtime, Gurmans tee- ja kohvipood, Levi`s, Matkasport, Monton, Mosaic, Persona Bella, Rademar, Skechers, Sportland, Springfield, Sterntaler, The Body Shop, Womaxi ja Women’secret.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.