"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Polina Tšerkassova: aasta kõige pimedamal ajal püüan jagada oma hinge valgust (0)
20. detsember 2020
Erakogu

"Minu käest küsitakse tihti, et kuidas võiks sellest pimedast ja ebakindlast ajast läbi minna ning oma muresid ja rõhutust leevendada. Ja mina soovitan seda, millest ma ka oma elus lähtun - kui sul on endal külm, siis püüa kedagi teist soojendada," rääkis antropoloog, muusik ja jutuvestja Polina Tšerkassova.

“Ja ühel hetkel avastad, et sul on hea soe. Selle asemele et sulgeda oma muredesse ja luua negatiivseid tuleviku stsenaariume, proovi märgata teisi inimesi enda ümber – sinu lähedast, tuttavat, naabrit, möödaminejat – ning aidata neid jõudumööda, tunda huvi nende elu, seisundi ja tunnete vastu,” kinnitas ta.

Tšerkassova nentis, et see on olnud keeruline aasta paljude inimeste jaoks. “Paljud sisemised probleemid tekivad meil siis kui me keskendume liigselt iseendale, mida soodustab näiteks kohustuslik isolatsioon ning üleüldiselt ühiskond, milles nutiseadmed valitsevad inimesi ja iga möödamineja on sukeldunud oma kõrvaklappide maailma. Nii et minu esimene soovitus on märgata teisi enda ümber ja püüda neid aidata hoolitsedes ka oma kehalise ja vaimse tervise eest, mis vajab pimedal talvisel ajal turgutamist.”

Tšerkassova teine soovitus on kuulata helgeid, elujaatavaid ja inspireerivaid lugusid. “Näiteks neid, mida ma hea meelega jagan oma “Talvise päikese muinaslugude” kontserditel. Need on väga lumised ja õiged talvelood, mis loovad rõõmsat meeleolu nii täiskasvanutele kui ka lastele.”

Muusiku sõnul võib öelda, et me kõik ootame, millal see kummaline karantiini, teadmatuse ja ebakindluse aeg läbi saab. “Ja loomulikult me lootsime, et sellise aasta lõpus võib tulla õige lumine talv, mis teeks ka inimeste olemist kergemaks ja meeleolu rõõmsamaks,” nentis ta. ” Aga oleme silmitsi üsna pimeda ja vihmase talvega. Nii et mina siis panin oma kõige helgemaid, lumerohkeid ja soojendavamaid talvelugusid kokku ning kutsusin kõiki kuulama aasta kõige pimedamal ajal – talvise pööripäeva ajal, kas eesti või vene keeles, kas otseülekande vahendusel oma kodus või piiratud istekohtade arvuga Hopneri maja saalis 19. ja 20.detsembril.”

Tšerkassova kinnitas, et hea inspireeriv lugu, olgu see rahvajutt või mõni isiklik lugu, loob imesid ja muudab kuulajate olemist rõõmsameelsemaks ja õnnelikumaks. “Pealegi on need kontserdid hea eesti rahvajutu aasta lõpetus. Nii nagu talvine aeg ja pimedus saavad ükskord läbi, nii täpselt saavad ka meie mured ja raskused ükskord läbi, päev hakkab kasvama ja ka meil tuleb uus helge eluperiood.”

“Talvise päikese muinaslugude” kontserdid toimuvad Eesti Kultuurkapitali toetusel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.