"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Politsei manitseb pürotehnikaga ettevaatlikkusele (0)
21. detsember 2020
Ilja Matusihis

Politsei teatel on viimastel nädalatel olnud üksjagu juhtumeid, kus pürotehnika kasutamine on tekitanud pahandust, seetõttu manitsevad korrakaitsjad inimesi ettevaatlikkusele.

Kergekäeline suhtumine kõigesse, mis süttib, plahvatab ja teeb pauku, on kaasa toonud üksjagu rahurikkumisi, varakahju ja vigastusi pealekauba. Seda nii laste aga ka pürotehnikaga läbimõtlematult ringi käinud täiskasvanute puhul.

Aastavahetusele vastu sammudes on politsei hinnangul paslik meelde tuletada, et kell 22-6 ning puhkepäevadele eelneval ööl keskööst kuni kella 7-ni on keelatud kasutada pürotehnilisi tooteid, millega kaasnev heli kõrvalisi häirida võib. Erandiks on eesoleval ajal üksnes uusaastaöö, mil öörahu nõue erandlikult ei kehti.

Vältimaks ohtlike pürotehniliste toodete laste kätte sattumist, on nende müük üldjuhul keelatud alla 14-aastastele. Mõned erandid esimese kategooria pürotehniliste toodete näol on lubatud vähemalt 12-aastastele. Palume, et müüja alati veenduks, milline vanusepiirang pakendile on märgitud ning vajadusel küsiks noorukilt isikut tõendavat dokumenti. Olenemata vanusest tuleks pürotehnilisi tooteid alati kasutada üksnes selleks ettenähtud kohas ja kõiki ohutusreegleid järgides.

Alahinnata ei tohiks vanemate poolset selgitustööd lastele, olenemata nende vanusest. Enamasti juhtub muidu ikka, et selgitustööga hakatakse pihta ajal, mil halvem juba on juhtunud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.