"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Ivo Linna: rasked ajad muudavad inimesi paremaks (0)
21. detsember 2020

"Hingelises plaanis, ma ütleksin, et uskumatu, kuidas rasked ajad muudavad inimesi ja muudavad väga palju paremuse suunas,“ ütles laulja Ivo Linna. "Uueks aastaks ma sooviksingi just seda, et me suudaksime teineteist vaadata rohkem heade silmadega," ütles näitlejatar Henessi Schmidt.

 

Linna sõnul on ühtekuuluvustunne, sõprus ja armastus märksõnad, mida sellest aastast rohkem kaasa võtta kui mõnest
teisest.

“Jaa armsad sõbrad, mul on selle aasta puhul tegelikult päris palju häid asju, mida siit kaasa võtta ja mida jäädagi hea tundega meenutama. Loomingulises mõttes ei ole see sugugi  kaotsi läinud aasta olnud,“ ütles Ivo Linna, kellel on kohe ilmumas ka uus plaat.

Näitlejatar Henessi Schmidt ütles, et loodetavasti oleme kõik sellest aastast õppinud palju märkamist ja hoolimist.

Siiras naeratus tänavalt

“Hoolimist iseendast, oma lähedastest, loodusest ja ehk ka võõrastest, kes meile tänaval vastu kõnnivad. Ma loodan, et me kõik oleme vähemalt korra selle aasta jooksul kogenud, kuidas võõras inimene, meile tänaval ilma mingi põhjuseta lihtsalt siiralt naeratab,” mõtiskles näitlejatar Henessi Schmidt.

Aasta 2020. on olnud meist paljude jaoks ka ajamahavõtmise ja endassevaatamise aasta. Vaba aega, mis muidu oli harv nähe, tekkis ühtäkki lõputult palju.

Lauljatar Anne Veski ütles, et kunagi ei ole halba ilma heata ja me iial ei tea, mis millekski hea on. “See aasta võibolla on nii mõnegi inimese jaoks olnud selleks, et mõelda natukene järele, kas see mammona järele jooksmine on ikka see kõige parem tegevus või võiks ka olla kodus oma perega, lastega sõpradega,“ rääkis Veski.

Laulja Koit Toome sõnul on ta väga palju saanud puhata. “Mitmekümne aasta eest järgi,“ lausus ta. “Hästi palju koos pere ja lastega on aega veedetud. Väga tore suvi oli, palju toredaid reise ja sai kõvasti mööda Eestit reisitud ringi.“

Toome lausus, et esimene aasta, kus kusagile välismaale reisida ei saa. “Me nautisime täiel rinnal Eestit, käisime Vilsandil ja paljudes teistes toredates kohtades. Jah tööga on praegu muusikutel ja paljudel teistel väga raske, aga ega midagi. Ootame aga järgmist aastat ja loodame, et tuleb parem,” rääkis Toome.

Maailmas oleks rohkem armastust ja sallimist

“Nagu öeldakse Allikasaare luuletuses – “Ei ole  paremaid, halvemaid aegu, on ainult hetk, milles viibime praegu. Ja  alati peale halba aega tuleb parem aeg. Me iial ei tea, võibolla see on kolm korda parem, sellest mis meil praegu oli. Tuleb lihtsalt oodata ja vaadata. Elu ongi selline lainetena, kord on hästi, kord halvasti. Mina olen see üdini positiivne inimene. Kindlasti midagi head meid ees ootab ja tahakski kõigile soovida – küll see hea ka tuleb,” lausus Veski.

“Loomulikult on minu jõulusoov see, et me kõik elaksime selle kriisi üle, et me jääksime terveks. Ja kui me oleme haigestunud, et me siis terveneksime. Ärge unustage ligimesi, hoidkem üksteist,” ütles Ivo Linna.

“Uueks aastaks ma sooviksingi just seda, et me suudaksime teineteist vaadata rohkem heade silmadega. Ka neid, kes on meist mingil moel erinevad. Et me suudaksime vaadata teineteist usalduse, uudishimu, kaastunde ja soojusega. Et maailmas oleks rohkem armastust ja sallimist,” ütles  Henessi Schmidt saates “Tallinna panoraam“.

 

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.