"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Pirita korraldab Maxima teemal küsitluse (0)
22. detsember 2020
Ilja Matusihis

"Tegemist on olulise arendusega ning soovime, et selles saaks kaasa rääkida kogu kogukond. Seepärast ongi vajalik küsitluse läbiviimine," selgitas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

21. detsembril algas Pirital küsitlus, mille eesmärk on välja selgitada, kas linnaosa elanikud pooldavad Maxima kaupluse rajamist piirkonda või pigem mitte.

“Nagelemine Maxima kaupluse ehitamise ümber Piritale on kestnud juba kaheksa aastat ning üksmeelt elanike ja arendaja vahel ei toonud ka uus detailplaneeringu lahendus, mida novembri lõpus kohalikule kogukonnale tutvustati. Tegemist on olulise arendusega ning soovime, et selles saaks kaasa rääkida kogu kogukond. Seepärast ongi vajalik küsitluse läbiviimine,” selgitas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Oma “jah” või “ei” saab öelda nii Pirita koduleheküljel kui ka täites detsembrikuu Pirita lehenumbris ilmunud kupongi ja saates selle linnaosavalitsusse. “Samas on võimalik oma arvamust põhjendada ning tuua välja poolt- ja vastuargumendid või jätta oma kommentaar,” ütles Liinat.

Ta sõnas, et seni on Pirita elanikud põhilise vastuargumendina esitanud kaubanduskeskusega kaasnevat liikluskoormuse suurenemist Mähe teel ning negatiivsena on esile toodud ka hoone suurt mahtu ja arhitektuurilist mittesobivust piirkonda. “Arhitekuurilist lahendust tegelikult veel ei ole ning selleks tuleb korraldada konkurss,” täpsustas Liinat.

Küsitlus on avatud kuni 31. jaanuarini. “Kogume arvamused kokku ja kui detailplaneering linnaplaneerimise ametist Pirita linnaosa valitsusse jõuab, on linnaosavalitsuse kord teha otsus,” selgitas linnaosavanem. Täna hommikuks oli Pirita kodulehel oma arvamust avaldanud paarkümmend inimest ning mõned küsitluslehed on juba laekund ka linnaosavalitsusse. “Enamik küsitluses osalenuid on oma seisukohta ka põhjendanud,” lisas Liinat.

Maxima poeketil on plaanis rajada Merivälja tee 80, Puki tee 29 ja 31 kinnistutele Maxima XX kauplus. Kinnistud kuuluvad Maximale. Detailplnaeeringu lahenduse on koostanud AS K-Projekt. Pirita üldplaneering näeb alale ette ärihoone ehitust.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.