"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Abilinnapead tutvustasid järgmise aasta plaane (0)
22. detsember 2020
Albert Truuväärtl

Tallinna linnavalitsuse aasta viimasel pressikonverentsil tutvustasid aselinnapead tuleva aasta plaane ning avaldasid lootust, et 2021 tuleb tegus ja huvitav.

Ootamatusi täis aasta on lõpusirgel ning aeg on vaadata tulevikku. Aselinnapead rääkisid, mis on järgmisel aastal nende jaoks oma valdkonna olulisemad projektid.

“Järgmisel aastal on haridusevaldkonnas hästi palju objekte, mille ehitus viiakse lõpuni,” tutvustas abilinnapea Vadim Belobrovtsev plaane. “Nende hulgas Mustjõe gümnaasium, Lasnamäe põhikool ja Arte gümnaasium, mis saavad valmis 1. septembriks, lisaks valmib samaks ajaks ka neli lasteaeda.”

Lisaks valmivatele lasteaedadele, alustatakse ka seitsme uue rekonstrueerimise projektiga. Peale koolide ja lasteaedade remondi pööratakse järgmisel aastal tähelepanu ka tänavate ja valgustuste uuendamisele.

“Kindlasti on olulised objektid Peterburi tee, mille projekteerimist alustatakse järgmine aasta. Samuti sadamatramm Kalasadamasse ja kindlasti on oluline ka Maarjamäe obeliski restaureerimise alustamine,” nimetas abilinnapea Kalle Klandorf märksõnu oma valdkonnast.

Mainitud suurtele teetöödele lisaks on plaanis ka paljud sisekvartaalsete teede remondid seega võib öelda, et Tallinna tänavate võrk areneb kiires tempos. 

“Mis puudutab linnaplaneerimist siis seal on reeglina planeerimisprotsess pikem,” ütles abilinnapea Andrei Novikov. “Aasta alguses on tulemas Nõmmelt planeering, samal ajal tehakse aktiivselt tööd kesklinna planeeringu kallal. Need on mahukad dokumendid, mis seavad reeglid kuhu ja mida hakatakse tervetes linnaosades ehitama.” 

Tallinna arengusse panustatakse järgmisel aastal palju ning loodetavasti ei takista nende projektide valmimist sel ajal enam ükski viirus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.