"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Jõulurõõm üksi elavatele eakatele (0)
22. detsember 2020

Sel keerulisel aastal on inimesed pidanud viiruse leviku tõttu eemale hoidma oma eakatest sugulastest. See on viinud paljud üksi elavad eakad depressioonini ning lootusetuse tundeni, kuna suhelda pole mitte kellegagi.

Suur hulk neid inimesi on üksi ka pühade ajal, mistõttu püüavad abivalmis inimesed pakkuda neile veidigi rõõmu. Elron on alustanud jõulutervituste kampaaniat, millega kutsutakse inimesi üles kirjutama jõulusoove neile, kes pühad peavad pühad veetma üksi. 

“See on imelihtne! Oma ilusaid soove saab saata meiliaadressile heategu@elron.ee,” tutvustas Elroni turundus- ja kommunikatsioonijuht Mariis Adamberg üleskutset. “Mõelge nende inimeste peale ja mida tahaksite neile soovida. Meie edasi juba kirjutame need postkaartidele ja saadame üksi olevate inimeste poole teele.“

Aastaringselt on võimalik oma abi pakkuda liitudes vabatahtlikest koosneva ühinguga Abitaja, mis on telefonipõhine suhtlemisteenus eakatele ja erivajadustega inimestele. See viib kokku abivajajad ja vabatahtlikud abistajad, et pakkuda ennast üksi tundvatele inimestele võimalust suhelda ja olla seeläbi paremini ühiskonda kaasatud.

“Eestis on 110 000 eakat inimest, kes elavad üksi. Iga kaheksas inimene on mingisuguse puude astmega, neid inimesi on 160 000. See sihtgrupp eakaid ja erivajadustega inimesi on tohutult suur ja püüame seda leevendada,” selgitas Abitaja projekti eestvedaja Sirli Haavik.

Abivajajate vajadused kaardistatakse, et leida talle ideaalne vestluspartner. Inimese huvide ja soovide järgi leitakse talle paariline ning selle inimesega jääb ta sobivusel suhtlema. 

“See sama paar hakkab iganädalaselt vestlema,” selgitas Haavik. “Nii nagu tavaeluski, kui saad uue inimesega tuttavaks siis mida rohkem olete vestelnud seda sõbralikumaks ja isiklikumaks vestlus läheb. Lõpuks sellest kujunebki välja telefonisõprus.”

Abitaja kutsub endaga ühendust võtma eakaid ning erivajatustega inimesi, kes tunnevad, et vajavad rohkem suhtlust.

Kodulehe aadress www.abitaja.ee ja number 6500650, kõned abiavajaja ja vabatahtlike vahel on tasuta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.