"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tõnis Mölder: pangad võiksid pakkuda raskustesse sattunud noortele peredele maksepuhkust (0)
23. detsember 2020
Albert Truuväärtl

"Oleks äärmiselt südantsoojendav, kui pangad tuleksid vastavasisulise avaldusega välja ühiselt. See annaks selge signaali, et ka pankadele läheb majanduskriis korda," märkis Riigikogu sotsiaalkomisjoni juht ja Keskerakonna volikogu esimees Tõnis Mölder. 

Eestis tegutsevad pangad võiksid üles näidata inimlähedast suhtumist ning tulla vastu noortele ja raskustesse sattunud peredele, pakkudes neile keerulisel ajal maksepuhkust, ütleb Mölder. 

“Keskerakonna esindajana pöördun pankade poole palvega pakkuda kuni kevadeni eluasemelaenudele maksepuhkust nendele noortele peredele, kellest kasvõi üks on paari viimase kuu jooksul töö kaotanud,” lausub Tõnis Mölder. “Oleks äärmiselt südantsoojendav, kui pangad tuleksid vastavasisulise avaldusega välja ühiselt. See annaks selge signaali, et ka pankadele läheb majanduskriis korda ning nad soovivad olukorra lahendamisse oma panuse anda.”

Mölderi sõnul näitasid pangad möödunud talvel koroonakriisi esimese laine ajal üles head koostöötahet ning pakkusid erinevaid ajatamisvõimalusi. “Usun, et kliendid on neile selle eest südamest tänulikud. Oluline on siinkohal rõhutada, et pangad ei hakkaks ajutiselt saamata jäänud tulu peitma lepingu muutmise või muude lisatasude sisse,” märgib Tõnis Mölder.

Töötute inimeste arv on Eestis ületanud 50 000 piiri ja kasvab Tõnis Mölderi sõnul ilmselt lähikuudel veelgi. “Eestis tegutsevad pangad on suhteliselt hästi kapitaliseeritud ja maksepuhkuse võimaldamine kindlustaks tulevikus stabiilse rahandusliku vereringe. Samuti aitaks jõulude ajal tehtav südamlik žest kaasa positiivse kuvandi loomisele,” märgib Tõnis Mölder.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.