"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VERINE KURITÖÖ KIILI VALLAS: prokuratuur saatis topeltmõrvas süüdistatava mehe kohtu ette (0)
23. detsember 2020
Scanpix

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis mõrvasüüdistusega kohtusse kriminaalasja, milles süüdistab 45-aastast Egonit oma kahe tuttava mehe tapmises tänavu suvel.

Kriminaalmenetluses kogutud andmetel läks Egon 16. juunil koos oma 47-aastase tuttavaga Harjumaal Kiili vallas Kangru alevikus asuvasse korterisse 61-aastase tuttava koju alkoholi tarvitama.

Ühel hetkel käskis korteriomanik 47-aastasel mehel magama minna ja kui viimane keeldus, siis lõi Egon teda rindkeresse. Seejärel läks 47-aastane mees magama. Egon jätkas alkoholitarvitamist korteriomanikuga, kui ühel hetkel Egon ägestus. Ta hakkas 61-aastast meest peksma käte ja jalgadega ning trampima tema rindkerel, tekitades sellega kannatanule eluohtlikud vigastused, millesse ohver suri sündmuskohal.

Süüdistuse järgi jätkasid Egon ja 47-aastane mees alkoholi tarvitamist ja lahkusid järgmisel hommikul korterist, jättes 61-aastase mehe surnukeha sinna lebama. Järgmistel päevadel jätkati Kiili vallas Sausti külas asuvas majas alkoholi tarvitamist. Joomingu käigus peksis Egon mitmel korral erinevatel hetkedel oma 47-aastat tuttavat ning jättis ta ka vähemalt ööpäevaks ilma söögi ja joogita õue lebama. Korduvate peksmistega tekitas Egon joomakaaslasele eluohtlikud vigastused, mille tagajärjel kannatanu suri. Seejärel kaevas Egon maasse augu, kuhu mattis ohvri surnukeha.

Kriminaalmenetlust juhtinud ringkonnaprokurör Kelly Kruusimägi sõnul avastati teine surnukeha tänu sündmuskohale saabunud kriminaalpolitseinike heale vaistule. “Põhja prefektuuri kriminaalbüroo mõrvagrupi uurijad läksid 25.juunil Sausti külas asuvasse tallu süüdistatavat kinni pidama esimese tuttava tapmises kahtlustatavana, kuid tähelepanelikult territooriumil ringi vaadates avastasid uurijad värsked kaevamise jäljed, kust hiljem leiti ka surnukeha,” kirjeldas sündmuste käiku prokurör.

“Kahe inimese tapmist käsitleb karistusseadustik mõrvana, mistõttu andis prokuratuur süüdistatava kohtu alla mõrvasüüdistusega,” lisas Kruusimägi. Egonit on varem korduvalt isikuvastaste kuritegude eest karistatud.

Harju maakohus määras eelistungi 11. jaanuarile. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.