"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Esimesena vaktsineeris end koroona vastu Ida-Viru keskhaigla noor arst (0)
27. detsember 2020
SCANPIX

Eestis alustati pühapäeval meditsiinitöötajate vaktsineerimist ning esimese vaktsiini sai Ida-Viru keskhaigla 24-aastane arst-resident Jelena Rozinko, teatas haigla.

Rozinko on Kohtla-Järvelt pärit noor arst, kes astus pärast Tartu ülikooli lõpetamist sügisest residentuuri. Juba kevadel töötas ta abiarstina Ida-Viru keskhaiglas koroonahaigetele mõeldud EMO-s. See aitas tal veenduda, et nakkushaiguste valdkond pakub talle suurt huvi ning septembrist on ta tegutsenud arst-residendina koroonaosakonnas.

“Praegusel ajal on haiglas väga palju tööd ja tunnen kogu aeg, et täidan just endale määratud missiooni,” ütles Rozinko. “Vaktsiinide kirgliku fännina väärtustan väga seda, et saan Eestis esimesena SARS-CoV-2 vastase vaktsiini.”

Lähipäevil vaktsineeritakse Ida-Viru keskhaigla 130 tervishoiutöötajat, esimestena saavad vaktsiini koroonapatsiente ja erakorralisi haigeid käsitlevad meditsiinitöötajad ning koroonaosakondade tugipersonal. Laupäeva varahommikul jõudis Eestisse esimene vaktsiinisaadetis, milles oli 9750 vaktsiinidoosi 4875 inimese vaktsineerimiseks. Pühapäeval toimuvad Eestis esimesed vaktsineerimised Ida-Virumaal, Tartus ja Tallinnas ning alates tulevast nädalast järk-järgult juba üle Eesti.

Ida-Viru keskhaigla juhatuse esimees Tarmo Bakler märkis vaktsineerimise algusele eelnenud sõnavõtus, et iseenesest mõistetavalt on koroonapatsiente ravivad meedikud koos teiste meditsiinitöötajatega esimesel päeval vaktsineeritavate seas.

“Töötajate kaitsmine on oluline ja seetõttu on terviseameti otsus alustada vaktsineerimist just suuremat COVID-19 haigete ravikoormust kandvatest haiglatest igati mõistetav. Samas peab tõdema, et vaktsineerimise algus ei muuda koheselt üldist olukorda – jätkuvalt on vajalik nii haiglas kui ka kõikjal mujal järgida tänaseid nakkuse vältimise reegleid,” selgitas Bakler.

Ida-Viru keskhaigla on Virumaa suurim tervishoiuasutus, mis pakub tööd 1300 inimesele, sealhulgas enam kui 200 arstile. Ida-Viru keskhaiglas on koroonahaigetele eraldatud 70 ravikohta, millest keskmiselt ligi 60 on viimaste nädalate jooksul olnud täidetud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.