"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
GALERII JA VIDEO! Arkadi Popov: vaktsiin nagu iga teinegi (0)
28. detsember 2020
Ilja Matusihis

Ühena esimestest pühapäeval koroonavaktsiini süsti saanud Lääne-Tallinna keskhaigla juht Arkadi Popov nentis, et on elus palju vaktsiinisüste saanud ning koroonavaktsiin ei erinenud teistest. "Nii nagu ma olen ka varem neid vaktsiine saanud, siis üks vaktsiin rohkem või vähem," ütles Popov ja kinnitas, et enesetunne pärast süsti on hea.

Esimesena sai pühapäeval vaktsiinisüsti Ida-Viru keskhaigla arst-resident Jelena Roziko, Tallinnas algas vaktsineerimine keskpäeval Lääne-Tallinna keskhaigla nakkuskliinikus, kus esimeste seas sai Pfizeri vaktsiini süsti haigla juht Arkadi Popov.

Vaata galeriid (25)

“Ma pean ütlema, et kui praegu süsti sain, siis see ei olnud valus. Ma ei tundnud mitte midagi, välja arvatud see, et puhastati nahka ja oli väike torge,” kinnitas Popov.

Pfizeri vaktsiinid, mis Eestisse tulid, on tema sõnul kontrollitud uuringute käigus, milles osales rohkem kui 40 000 inimest. “Kõrvaltoimete esinemissagedus on üsnagi tagasihoidlik. Räägime minimaalsetest allergilistest reaktsioonidest, mis on uuringute käigus tuvastatud. Ühtegi rasket allergilist reaktsiooni uuringud ei tuvastanud.”

Popov nentis, et tema hinnangul on see vaktsiin on ohutu, vaatamata sellele, et talle on antud erakorraline kasutusluba. “See, et me alustasime täna vaktsineerimise protsessiga, on suur samm edasi nii meie tervishoisüsteemile kui Eestile tervikuna, sest annab meile võimaluse tagada raviasutuste toimepidevuse ja ravida turvaliselt patsiente,” selgitas Popov

Laupäeva varahommikul jõudis Eestisse terviseameti lattu esimene partii Pfizeri vaktsiini. Saadetises oli 9750 vaktsiinidoosi 4875 inimese vaktsineerimiseks.

Esimesena alustatakse haiglate, kiirabide ja perearstikeskuste tervishoiutöötajate vaktsineerimisega Ida-Virumaal, Tallinnas ja Tartus ning alates tulevast nädalast järk-järgult juba üle Eesti.

Vaktsineerimise eesmärk on kaitsta riskirühmi, kellel on suurem tõenäosus nakatuda või kelle nakatumisel võib haigus kulgeda raskemalt, ennetada ja vähendada koroona põhjustatud haigus- ning surmajuhtumeid, vähendada koormust tervishoiusüsteemile ja majandusele ning kindlustada ühiskonnaelu normaalset toimimist.

Vaata lisaks:

Vaktsiini Comirnaty pakendi infoleht eesti keeles: https://www.ravimiamet.ee/sites/default/files/comirnaty_infoleht_est.pdf

Ametlik info COVID-19 vaktsineerimise kohta Eestis: www.vaktsineeri.ee/covid19

Korduma kippuvad küsimused COVID-19 vaktsineerimise kohta: https://kkk.kriis.ee/et/kkk/vaktsineerimine

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.