"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Päästeameti ja Tallinna linna toel on Kristiines saanud tuleohutuks veerandsada kodu (0)
28. detsember 2020
Erakogu

"Selle projekti eesmärgiks on muuta tuleohutuks nende inimeste kodud, kes seda ise erinevatel põhjustel teha ei suuda. Kristiines ei ole õnneks neid kodusid palju, kuid võimalikke ohuallikaid avastatakse igal aastal,“ rääkis Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe.

Päästeameti projekti „Kodud tuleohutuks“ raames on kolme aastaga üle Eesti saanud abi üle 1000 kodu, seal hulgas sadu vähekindlustatud perede kodusid pealinnas, mille kordategemist on toetanud poole summaga Tallinna linn. Kristiine linnaosas on neil aastatel käidud tuleohutust kontrollimas sadades kodudes ja tehtud korda ligi veerandsada ohtlikumat kodu.

“Info meieni jõuab kolmel viisil: Päästeamet annab meile teada kodunõustamisel silma jäänud probleemsetest kodudest, linnaosavalitsuse sotsiaaltöötajad hindavad kodusid, kus võiks kõrvalist abi vaja minna ning kodanikud on ise ka aktiivsed, jagades infot võimalike abivajajate kohta. Usun, et ühiselt oleme suutnud ära hoida nii mõnegi suurema tuleõnnetuse,“ rääkis Riibe.

„Valdavalt on tegemist üksi elavate pensionäridega ja rahalistes raskustes olevate lastega peredega, kelle kodu katkine küttekolle või elektrisüsteem endast suurt ohtu kujutab, kuid iseseisvalt probleemi lahendada ei suudeta,“ lisas Riibe ja tõi näite, et hiljuti vahetati ühes kodus tavalise paberteibiga parandatud vana katkine gaasiveesoojendi uue vastu. Peres kasvavad kaks väikest last ja me ei taha mõelda, mis oleks võinud juhtuda, kui seade sellisel kujul edasi oleks töötanud. „Meil on hea meel, et saime riigi ja linna toel nii seda konkreetset väikelastega peret kui kõiki teisi aidata ning plaanime uuel aastal „Kodud tuleohutuks“ projektiga kindlasti edasi minna“.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.