"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna raamatukogudest saab koolivaheajal tuge ka piirangute ajal (0)
28. detsember 2020
Albert Truuväärt

Seoses Tallinnas ja Harjumaal tänasest kuni 17. jaanuarini kehtivate piirangutega kohaldatakse ka Tallinna Keskraamatukogu osakondades ja haruraamatukogudes töökorralduse muudatusi, et talvevaheajal ükski raamat lugemata ei jääks.

Raamatukogud töötavad ohutusnõudeid järgides ja kasutavad pakiautomaadi ja muid kontaktivabu võimalusi, et hoida raamatukoguteenused kõrgendatud viirusriski tingimustes ohutuna ja kergesti kättesaadavana. 

Inimestel soovitatakse kasutada võimalikult palju raamatukogude veebiteenuseid, näiteks vastavad abivalmid raamatukogutöötajad infopäringutele, abistavad arvutitöökohtade kasutamisel ning loevad Skype´i või telefoni teel soovijatele ette: lastele raamatuid ja eakatele ajalehti.  

Need lugejad, kes soovivad lühendada raamatukogus viibimise aega ja vähendada võimalikke kontakte, saavad tellida teavikuid ette ning ette tellitud väljaanded saab kätte raamatukogust raamatukogu lahtiolekuaegadel, kuid raamatukoguhoidja vahenduseta ehk kontaktivabalt. Samamoodi saab raamatukogu lahtiolekuaegadel tagastada raamatukoguhoidja vahenduseta. Täiskasvanud lugejatel on väljaandeid võimalik tellida ka pakiautomaati, kuid silmas tuleb pidada, et paki saatmise kulu tasub tellija. 

Kohapealsetest teenustest on säilinud perioodiliste väljaannete lugemine ja arvutitöökohtade kasutamine, kuid ka nende puhul tuleb järgida piiranguid: meelelahutuslikul eesmärgil arvutikohta praegu kasutada ei või ning lehti lugedes tuleb hoida piisavat vahemaad. Kuna piirangute jõustumisega on praegusel ajal noorsootöö, huvitegevus ja -haridus ning täienduskoolitus siseruumides keelatud, on kõik raamatukogu tegevused ja koolitused viidud kas veebi või õue, järgides seejuures lubatud grupi suurust. Ka ei ole hetkel võimalik mängida kohapeal laua- ja videomänge, selle asemel saab lauamänge soovi korral koju laenutada. 

Raamatukogude lahtiolekuaegade ja teenuste kohta saab lisainfot Tallinna Keskraamatukogu veebilehel https://keskraamatukogu.ee/.  

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.