"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Uuring tunnistas Tallinna Euroopa parima elukvaliteediga linnaks (1)
28. detsember 2020
Ilja Matusihis

"Selle tulemuse üle muidugi on väga hea meel. Ega seal väga palju valet ei ole. Ka mina arvan, et Tallinn on üks paremaid elamise kohti Euroopas," kommenteeris uuringut Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf ja lisas, et linn on oma koostööpartneritega, näiteks Tallinna Veega ja Utilitasega, suutnud nii vee kui kütte hinna madala ja stabiilsena hoida. Tallinnas on kõige madalam kütte hind Eestis.

 

Suurbritannias tegutsev kinnisvarafirma Essential Living uuring tunnistas üllatuslikult Tallinna Euroopa parima elukvaliteediga linnaks.

Eesti pealinn ei ole eurooplaste jaoks koht, kuhu elama tulla. Uuring võrdles pealinnu mitmes valdkonnas, sealhulgas õhukvaliteeti, reostust, kuritegevuse taset ja rohealasid.

Soodsamaks on muutunud ka üürihinnad. Üüriturg oli kinnisvara vallas esimene, mis viirusepandeemia tõttu kannatas. See mõjutas eelkõige kesklinna ja südalinna üürihindu.
Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman selgitas: “Kui meil järsku jäi paar tuhat majutuskorterit pealinnas vabaks ja väga suur osa neist sisenesid üüriturule, et saada vähemalt kommunaaltuludele kate peale, siis läks  konkurents loomulikult tihedamaks. Täna sain värsked andmed meie analüütikult, et täna hommikuse seisuga on üle viiesaja vaba korteri rohkem kui oli märtsi keskel.”

Soomani sõnul taolised edetabelid kohe rongitäite kaupa uusi elanikke Tallinnasse tooma ei hakka, samas on aga sel austusväärsel kohal sügavam tähtsus.
“Selliseid uuringuid loevad ikkagi oma ala arvamusliidrid üle maailma. See ei ole kindlasti mingi turismimagnet. Aga ta loob jälle sellise heas mõttes imago ringkondades, kes on väga tõsiseltvõetavad. Sellised sõnumid, et  meil on kõige vähem reostust ja kõige vähem kuritegevust – see on vesi meie veskile. See on väga tore, et selline asi välja toodi,” lisas Peep Sooman.

Uuringutulemustes on meie jaoks ka küsitavusi. Näiteks on Tallinn saanud metsade osas ümmarguse nulli, ehkki meil on nii Sütiste mets, Pääsküla raba, Pirita metsad. Samas oleks patt esikoha üle nuriseda.

Essential Living võrdles Euroopa pealinnu mitmes kategoorias, võttes muu hulgas arvesse õhukvaliteeti, reostust, elanike eeldatavat eluiga, kuritegevuse taset ja rohealasid. Tallinna trumbid olid madal reostustase, odavus ja madal kuritegevuse tase.

Üks Tallinna eeliseid konkurentide ees on ka tasuta ühistransport. Tallinna miinustena tõi uuring esile mänguväljakute, metsa ja veekogude vähesuse. Uuringu koostanud Essential Living märkis, et rohealade vähesus ei tähenda automaatselt seda, et tegemist oleks reostatud alaga.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

linnas on jõgi
28. dets. 2020 10:58
Merest ja Ülemistest ei piisa lõherikas Härjapää koheselt valla linnas on jõgi. Mis muud kui töhe Tallinna Linnavalitsus Härjapää vetevood valla rõõmuks linnarahvale ja kallitele külalistele.