"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinnas ja Harjumaal saab 11. jaanuarist osalisele kontaktõppele (0)
29. detsember 2020
Ilja Matusihis

Valitsus otsustas möödunud aastal vastavalt haridus- ja teadusminister Jaak Aabi ettepanekule lubada 11. jaanuarist Harjumaal ja Ida-Virumaal kontaktõppele 1.-4., 9. ja 12. klass, mujal Eestis taastub õpe igas haridusastmes tavapäraselt.

Tallinna haridusameti juht Andres Pajula on aga optimistlik: “Eelinfo põhjal on meil teadmine, et algklassid kindlasti jätkavad koolis, ka lõpuklassid, kui ei tule just eraldi täiendavaid piiranguid. Kui lapsed lastakse valitsuse otsusega tagasi koolidesse, siis meil pole siin mingit põhjust teistsuguseid reegleid kehtestada. Tallinn on kogu aeg olnud seisukohal, et algklassid peaksid koolis käima,” ütles Pajula ERR-ile.

11.-17. jaanuarini jäävad Harjumaal ja Ida-Virumaal õpilastele suletuks üldhariduskoolide, kutseõppeasutuste, rakenduskõrgkoolide ja ülikoolide õpperuumid. Piirangut ei kohaldata 1.-4. klassi, 9. klassi ning 12. klassi õpilastele, kes tohivad alates 11. jaanuarist alustada taas kontaktõppes.

Jätkuvalt ei laiene piirang hariduslikele tugiteenustele või konsultatsioonidele; praktika, eksamite või testide tegemisele ega olümpiaadidel osalemisele.

Harjumaal ja Ida-Virumaal kehtivad juba praegu rakendatavad piirangud sportimisele ja treenimisele, spordi- ja liikumisüritustele, spordivõistlustele, noorsootööle, huviharidusele, huvitegevusele, täiendkoolitusele, täiendõppele kuni 17. jaanuarini.

Alates 11. jaanuarist taastub ülejäänud Eesti 13 maakonnas õpe tavapärases vormis ehk üldhariduskoolide, kutseõppeasutuste, kõrgkoolide osas ülejäänud Eestis taastub alates 11. jaanuarist kontaktõpe. Koolipidajad peavad rakendama haridus- ja teadusministeeriumi, terviseameti ning teadusnõukoja poolt ette nähtud meetmeid viiruse leviku pidurdamiseks.

Kuni 10. jaanuarini pikendas valitsus ka juba kehtivaid piiranguid ülejäänud Eesti 13 maakonnas sportimisele ja treenimisele, spordi- ja liikumisüritustele, spordivõistlustele, noorsootööle, huviharidusele, huvitegevusele, täiendkoolitusele, täiendõppele.

Valitsus arutab hariduselu, sportimise ja täiendkoolituse valdkondadele kehtivaid piiranguid 7. jaanuaril.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.