"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Sotsiaaltransporditeenuste piirmäärad jäävad uuel aastal samaks (0)
29. detsember 2020

Kriisiaastale vaatamata pole linn sotsiaaltransporditeenuse määrasid vähendanud. "Kuu piirmäärad taksoveo teenusel on 190 eurot, mida katab linn, lisaks on ¼, mida katab klient," selgitas Tallinna abilinnapea Betina Beškina.

Taksoveoteenus on kättesaadav ööpäevaringselt ning sõlmitud leping Tulika Taksoga võimaldab kasutada ka invaautosid.

Järgmisest aastas on juures see võimalus, et kui klient kasutab ära oma ettenähtud limiidi, siis ta saab oma raha eest teenust edasi kasutada nende hinnakirjade kokkulepete alusel, mis on tehtud Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuametiga.

Sotsiaaltransporditeenused jagunevad kolme liiki. Liiniveoteenus, mis on sarnane tavatranspordile, kuid kohandatud erivajadustega inimestele ja sõidab neile sobilikel liinidel. Juhuveoteenus, mida inimene saab tellida konkreetsesse sihtpunkti sõiduks nagu näiteks arsti juures käimine. Kolmandaks on olemas taksoveoteenus puuetega inimestele. Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuameti juhataja Raimo Saadi hinnangul kasutab ühes kuus erinevaid sotsiaaltranspordi teenuseid keskmiselt 1400 inimest.

“Peale liiniveo on kõikidel teenustel ette nähtud määrad, mis on nii käesoleval kui uuel aastal samad. Laias laastus katavad need inimeste vajadused,” lausus ta.

Tulevaks aastaks on sotsiaaltransporditeenuse kuludeks linnaeelarvesse planeeritud ligi 1,7 miljonit eurot.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.