"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Pirita: jätke kodune ilutulestik ära (0)
31. detsember 2020
Pirita Linnaosa Valitsus/Foto on illustreeriv

"Kutsun kõiki tallinlasi loobuma erailutulestiku tegemisest – nii säästame keskkonda, hoiame naabreid ja koduloomi," sõnas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. 

Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat kutsub kõiki lõpetama rakettide laskmine elumajade kõrval.

Probleem on rakettide laskmine elumajade kõrval, ja seda mitte ainult uusaastaööl, vaid juba terve detsembrikuu jooksul. Kutsun kõiki tallinlasi loobuma erailutulestiku tegemisest – nii säästame keskkonda, hoiame naabreid ja koduloomi. Kortermaja rõdu, väike eramaja hoov ega tänav ei ole ilutulestiku tegemise koht,” ütles Liinat.

Ta tõi esile, et peale müra mõjub rakettide laskmine halvasti keskkonnale, sest ükski lendu lastud rakett ei jää taevasse, vaid tuleb sealt tagasi maa peale. “Iga aastaga suureneb probleem, et ilutulestiku jäätmed jäetakse koristamata. Või veel hullem – ei veenduta, et kasutatud raketipaketid on ohutud, need viiakse jäätmekonteinerisse, kus võivad süttida ja süüdata läheduses olevad põlevmaterjalid,” kirjeldas Liinat ja viitas, et möödunud aastavahetusööl sai Pirita päästekomando kuus väljakutset, mis olid seotud just raketipakkide tekitatud tulekahjudega.

Üle Eesti saavad päästjad aastavahetusel aga hulga väljakutseid, mille põhjus hooletu ilutulestiku tegemine.

“Ilutulestik on professionaalide töö ja ainult aastavahetusel. Tallinnas on uusaastaööl seitse ilutulestikku ja usun, et igaüks leiab koha, kust linna tulevärke nautida. Pirita saluut lendab taevasse teletorni platvormilt ja seda saab nii Piritalt, Kesklinnast kui ka Lasnamäelt jälgida koduaknast või -õuest,” ütles Liinat.

Aastavahetuse ilutulestik on veel Õismäe tiigi ääres, Lindakivi platsi läheduses ja Tondiloo pargis, Reidi tee ääres, Stroomi rannas ja Männi pargis.

“Olgem mõistlikud – vaadake ilutulestikku kodu lähedal, hoidke ennast, naabreid, lemmikloomi ja keskkonda. Turvalist aastavahetust!” soovis Liinat.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.