"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Terviseamet trahvis baari viirusevastaste nõuete rikkumise eest (0)
31. detsember 2020
Pixabay

"Olukord on täna tõsine, nakatuda võib kõikjal ning ükski pidu ei ole kellegi tervise ega elu hinda väärt," ütles terviseameti peadirektor Üllar Lanno. Ta selgitas, et menetluse eesmärk oli juhtida ettevõtte tähelepanu toimunud rikkumisele ning suunata ettevõtet valitsuse korraldustes sätestatud nakkushaiguse leviku tõkestamise nõuete täitmisele.

Terviseamet  kohaldas ettevõtte Music Nights OÜ ehk meelelahutusasutuse Urban Bar haldaja suhtes sunniraha summas 1500 eurot.

Terviseamet oli juba varasemalt alustanud meelelahutusasutuse Music Nights OÜ suhtes riikliku järelevalvemenetluse, sest avalikul üritusel toimunud nakkushaiguse COVID-19 ennetamise ja tõrje nõudeid oli rikutud.

“Olukord on täna tõsine, nakatuda võib kõikjal ning ükski pidu ei ole kellegi tervise ega elu hinda väärt,” ütles terviseameti peadirektor Üllar Lanno. Ta selgitas, et menetluse eesmärk oli juhtida ettevõtte tähelepanu toimunud rikkumisele ning suunata ettevõtet valitsuse korraldustes sätestatud nakkushaiguse leviku tõkestamise nõuete täitmisele. “Järelevalvemenetluse tulemusena koostasime ettevõttele ettekirjutuse, millega kohustasime ettevõtet kehtivaid COVID-19 leviku tõkestamise nõudeid järgima,” lisas ta.

Politsei- ja piirivalveameti abiga kontrolliti 18. detsembril ettekirjutuse järgimist. Kontrollimise käigus selgus, et ettekirjutuse nõuded ei olnud täidetud. Urban Bari ruumides toimus taaskord rahvarohke üritus, kus korraldaja ei olnud taganud publiku hajutamist ega maskide kandmist.

“Täna, vana-aastaõhtul, peaks keskenduma pidutsemisele pereringis ning aastavahetuse suures peohoos peaks mõtlema ka selle peale, et tagajärgi näeme uusaasta hommikul,” lausus Lanno, “ilutulestikku vaatama minnes ole valvas, sest viiruse võib ka sinu kõrval oleva inimese käest saada.” Ta lisas, et alkohol langetab valvsust, seega tuleks kindlasti vältida enda jaoks riskantseid tegevusi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.