"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Vana aasta viimane päev tõi Tallinna toidupoodidesse rahvahulgad (0)
31. detsember 2020
Ilja Matusihis / Foto on illustratiivne

Vaatamata kõrgetele koroonanumbritele ja valitsuse korraldusele vältida inimeste kogunemist kauplustes on Tallinna kaubanduskeskused ning toidupoed neljapäeva pärastlõunal ostlejaid nii täis, et kassade juures on pikad järjekorrad.

Keskpäeval oli Lasnamäe Centrumis autoparkla nii täis, et koha leidmine oli võttis aega umbes viis minutit. Kaubanduskeskuses sees liikus palju rahvast, pikad järjekorrad olid nii toidukassade ja ilutulestiku putkade juures. Kõik lasnamäelased maskikandmise altid ei ole ning ligi iga neljas poekülastaja tegi oma sisseoste ilma maskita. 

Kogunemisega oli probleem ka Lasnamäe Pallasti tänava postkontori ees, kuhu oli keskpäeval oma pakkidele järgi tulnud kümneid inimesi. Postkontori ees seisis pudelikaelana turvamees, kes lubas korraga vaid viis inimest sisse, mistõttu tekkis postkontori ette suur rahvamass, kellest paljud olid samuti ilma maskita.

Kaubanduskeskustes, mis on oma pindalalt suuremad nagu Ülemiste ja Rocca al Mare, inimeste tunglemisega probleeme ei olnud. Kuigi mõlemas keskuses olid parklad autosid täis, siis suur pindala võimaldas inimestel ostelda hajutatult. Samamoodi oli rahulik olukord ka suure pindala Laagna tee Bahausi ehituspoes.

Kassajärjekorrad olid aga lõuna paiku eriti pikad väiksemates keskustes. Nii Mustika Primas kui ka Ehitajate tee Maximas tuli inimestel pikalt järjekorras seista, et oma kauba eest tasuda. Kassade ees ei olnud võimalik inimestel kahe meetrist vahet hoida.

Kõige hullem oli lehe hinnangul olukord Stockmani toiduosakonnas, mis oli inimesi nii täis, et toiduriiulite vahel liikumine oli terves poes sisuliselt halvatud. Inimestel polnud võimalik vahet hoida ja tuli üksteise otsas istuda nii saialetis kui ka kassa juures. Stockmanis käis maskikandmist kontollimas ka politsei. Erinevalt Lasmäest kandsid Stockmanis kõik inimesed maski ning politseil polnud vajadust kellelegi maske jagada. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.