"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Brittide juures töötamine nõuab alanud aastast tööluba (3)
02. jaanuar 2021
Pixabay

Euroopa Liidu kodanikud, kes soovivad Suurbritanniasse tööle minna, peavad alanud aastast taotlema tööluba. 

Sotsiaalkindlustushüvitiste osas jäävad valdavas osas kehtima senised põhimõtted. Näiteks koguvad inimesed Suurbritannias töötades edasi oma pensioniõigusi ning kehtima jäävad senised ravikindlustuse põhimõtted, selgub sotsiaalministeeiumi ülevaatest.

Erandina ei maksa Suurbritannia enam peretoetusi Eestis elavatele lastele ja vastupidi, kui tööleasumine Suurbritanniasse toimub pärast 1. jaanuari 2021. Peredes, kus üks vanematest on asunud tööle enne seda, jätkub peretoetuste piiriülene maksmine senises korras. 

Muudatused tulenevad sellest, et Ühendkuningriikides lõpeb neljapäevaga Brexiti üleminekuperiood.

Kommentaarid (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

tubli Boris
3. jaan. 2021 07:23
Inglannade ja inglaste kukil elamine tuleb lõpetada Boris Johnson tegutseb õieti ja kaitseb oma riigi huve. Seega pass, viisa ja tööluba kui on võimalus ja soov töötada saareriigis loomulik asi tegelt. Alul Inglismaa ja siis loomulikult terve Euroopa piir kontrolli alla elik bantu kõplab Aafrikas, pakk töllerdab Unistuste Pakistanis, induss kemmergut ehitama, arrab kitse ja lammast, china istutab metsa ja kõik rahul. Kindlus Euroopa.
piir kontrolli alla
2. jaan. 2021 16:06
Piir kontrolli alla ja piirivalvelaevastik merele ja kõik vajalikud paberid korda. Tubli Boris ja nüüd kärmelt puhastusaktsioonid Kesk-Inglismaal Midlandis elik vana hea rõõmsa rohelise Inglismaa eest. Pass, viisa ja tööluba midas keerulist. Ja kõik saratseenid otse Iiri merre viimane kui üks.
repliik
2. jaan. 2021 21:10
Borisi esivanemad rändasid kunagi Ukrainast välja.