"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Õiguskantsler uurib retseptiravimite müügiprobleeme e-apteekides (0)
03. jaanuar 2021
Mats Õun

Õiguskantsler uurib, kuidas on kavas lahendada probleemid pärast teisele isikule retseptiravimite müügi peatamist  e-apteekides, mis on eriti keerulisse olukorda pannud puuetega inimesed.

Õiguskantsler kirjutas sotsiaaministeeriumile, et osa ravimimüügist on peatatud, kuna müügiks vajalik andmestik ei ole usaldusväärne ning on tekkinud oht, et inimese terviseandmeid võivad teada saada ka need, kellel pole selleks õigust. Selline segadus tuleb kiiresti lahendada, sest ravimite kättesaadavus võib olla tervise ja elu küsimus.

Õiguskantsler on seisukohal, et otsekohe tuleks lõpetada ebaõigete andmete sisestamine retseptikeskusesse ning arst või õde peaksid kirjutama retseptile ravimi väljaostu kohta just selle, mida patsient soovib.

Sotsiaalministeeriumi haldusala asutustel on õigus ja kohustus kontrollida kogu ravimite väljastamise protsessi ja seeläbi tagada, et patsient saab oma ravimid kätte tõrgeteta.

Seetõttu küsib õiguskantsler sotsiaalministeeriumilt, kas ministeeriumil on plaanis võtta praegusest olukorrast lähtudes kasutusele abinõusid, et õigusaktides sätestatut järgitaks ja ravimimüük ka teisele inimesele oleks tagatud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.