"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Urmas Sule: esimene vaktsiinitarne aitas protessi selgeks õppida (0)
04. jaanuar 2021
Ilja Matusihis/ Foto on illustreeriv

"Praegu on vaktsineerimise protsess välja töötatud, inimesed on kogemuse saanud, tempo tõstmine on nüüd lihtsam," selgitas Terviseameti hädaolukorra meditsiinijuht Urmas Sule.

Sule selgitas, et vaktsineerimise tempo saabki kasvada, kuna nüüd on esimese vaktsiinitarnega haiglad ja perearstid protsessi selgeks õppinud, vahendas BNS.

“Isegi on hea, et vaktsineerimine algas väiksemate numbitega, sest uute asjadega on parem alustada, kui sul ei ole kaht asja korraga – liiga suurt hulka ja vajadust uut süsteemi välja töötada,” selgitas Urmas Sule.

Tema sõnul lisas vaktsineerimine kõigile haiglatele juurde töömahtu. “Vaktsineerimine ei tähenda vaid süstimist, see tähendab, et kõigepealt on inimesed läbinud koolituse,” selgitas Sule. Lisaks kaasneb sellega palju tehnilist tööd, näiteks info sisestamine. Ja uute asjade puhul kipuvad ette tulema ka planeerimatud olukorrad, nentis hädaolukorra meditsiinijuht.

“Praegu on vaktsineerimise protsess välja töötatud, inimesed on kogemuse saanud, tempo tõstmine on nüüd lihtsam,” selgitas Sule ja lisas, et ka väljaõpetamine on lihtsam, kui nn õpetajad on olnud osalised protsessis.

Ka terviseameti jaoks muutub olukord lihtsamaks, kuna suuremad haiglad, kellel on endal olemas sügavkülmik, saavad oma vaktsiinidoose seal säilitada. “Näiteks kui haigla sai 100 doosi, siis saab teha 50 inimesele esimese süsti ja teised 50 doosi ootavad sügavkülmikus,” selgitas Sule.

Need raviasutused, kellel sügavkülmiku võimalust ei ole, peavad viie päeva jooksul oma vaktsiinidoosid ära manustama ja edasi pidama terviseametiga läbirääkimisi, millal ja millises koguses jõuab nendeni teine vaktsiinidoos.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.