"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Kuressaare haiglas leviv viirus sundis avama koroonaosakonna (0)
05. jaanuar 2021
Albert Truuväärt/ Pilt on illustreeriv

"Isolatsiooniperioodi lõppedes 10. jaanuaril loodame hakata patsiente sõltuvalt nende seisundist koju suunama," ütles SA Kuressaare Haigla juhatuse liige, ravijuht Edward Laane.

Mandri haiglast koroonaviirusega Saaremaale naasnud inimene nakatas Kuressaare haiglas veel seitset patsienti, kusjuures positiivse diagnoosi on saanud ka paar haigla töötajat ja avada tuli koroonaosakond, vahendas BNS Saarte Häält. 

“Kahjuks sai rahulik aeg Kuressaare haigla jaoks jõuludega vist ümber,” ütles SA Kuressaare Haigla juhatuse liige Märt Kõlli Saarte Häälele. Tema andmeil tuvastati mandri haiglas ravil käinud patsiendil koroonaviirus 23. detsembril. Seepeale pandi karantiini kogu osakond Kuressaare haiglas, kus nakatunud inimene ravil viibis.

“Endisest esimesest siseosakonnast sai COVID-i osakond,” ütles Kõlli, kelle sõnul avati koroonaosakond plaanitud kuupäevast 29. detsembrist olude sunnil seega pisut varem. Nädal pärast esimest positiivset koroonadiagnoosi testiti ka teisi osakonna patsiente. 31. detsembril selgus, et nakatunud oli veel seitse inimest.

“Isolatsiooniperioodi lõppedes 10. jaanuaril loodame hakata patsiente sõltuvalt nende seisundist koju suunama,” ütles Laane.

Kuressaare haigla koroonaosakonda toodi juurde ka üks koroonaviirusesse nakatunud inimene mandrilt. “Oleme kohustatud ka mandrilt koroonapatsiente vastu võtma,” tähendas Kõlli. “Eeldatavasti on nad Saare maakonnaga seotud.”

Saare maakonna koroonahaigeid enam mandri haiglatesse ravile ei viida. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.