"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Nõmme muuseumi varade digiteerimine loob uued võimalused (0)
05. jaanuar 2021
Eksponaatide digiteerimine tõi päevavalgele põnevaid leide.

"Tulevikus tahame luua muuseumi eksponaatidest virtuaalnäituse. Soovime sellega kogukonnale pakkuda rohkem infot kohaliku ajaloo kohta," rääkis Nõmme linnaosavanem Grete Šillis. 

Möödunud aasta sügisel alanud muuseumi eksponaatide digiteerimine lõppes aastavahetusel. Nüüd on võimalik muuseumile luua kaasaegne veebikeskkond virtuaalnäituse jaoks. 

Nõmme muuseumi eksponaatide digiteerimisel said üles pildistatud nii esemed, dokumendid kui ka negatiivid. Kokku digiteeriti 750 eset, dokumenti ja negatiivi. “Tulevikus tahame luua muuseumi eksponaatidest virtuaalnäituse. Soovime sellega kogukonnale pakkuda rohkem infot kohaliku ajaloo kohta. Lisaks soosib praegune aeg igati virtuaalkeskkonnas näituse loomist,” sõnas Šillis. 

Põnevamad eksponaadid muuseumis on: Nõmme haridustöötajate seltsi lipp, Nõmme linna volikogu haamer ja Nõmme Raekoja raamitud eskiiskavand 20-ndate lõpust. 

Eksponaatide valiku tegi ajaloolane Leho Lõhmus ning abilistena osalesid kultuurikeskuse töötajad. Esialgu oli planeeritud digiteerida vaid eksponeeritud materjali, kuid lõpuks said digiteeritud ka laoruumi leiud. Digiteerimist teostas Tago Kalbri ettevõttest MorroW Shoots OÜ.  Digiteerimist toetas Kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapital. 

Aastal 2002 taasloodi Nõmme muuseum, mis kuulub Nõmme linnaosa valitsusele. Alates 1. septembrist 2020 anti muuseumi ruumid koos eksponaatidega rendile Nõmme Kultuurikeskusele, kellel on kohustus koordineerida ka muuseumi tegevust.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.