"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Vähekindlustatutele mõeldud maskid on omavalitsustele laiali jagatud (0)
05. jaanuar 2021
Rene Suurkaev/ Foto on illustreeriv

"Riigil ja omavalitsustel on olnud hea koostöö, et isikukaitsevahendid jõuaksid keerulisel ajal kõigi abivajajateni," ütles riigihalduse minister Anneli Ott.  

Vana aasta lõpuga jagati omavalitsustele laiali 41 000 korduvkastutatavat maski, mille valitsus eraldas kõikidele vähekindlustatud inimestele üle Eesti, vahendas BNS.

Juba varasemalt jagati riigi kesksest varust kõikidele toimetulekutoetuse saajatele välja miljon ühekordset maski.  

“Korduvkasutatavad maskid tagavad, et inimesed saavad uuele aastale vastu minna täiendava kindlusega. Riigil ja omavalitsustel on olnud hea koostöö, et isikukaitsevahendid jõuaksid keerulisel ajal kõigi abivajajateni,” ütles Ott.  

Kokku edastati toimetulekutoetuste saajatele 41 834 korduvkasutatavat maski, mis tähendab kahte maski iga inimese kohta. Maskid läbisid eelnevalt ka kõik kvaliteedikontrollid ning saadeti laiali kohalikele omavalitsustele, kes tagavad maskide jagamise. Möödunud aasta viimasel päeval said kõik maskid Eesti linnadesse ja valdadesse tarnitud ning üksnes Kihnu ja Vormsi saadetised jäid uue aastanumbri sisse.  

Iga kohalik omavalitsus peab tagama maskide abivajajateni jõudmise. “Kohalikud sotsiaaltöötajad teavad kõige paremini elanike vajadusi ja suhtlevad nendega pidevalt. Mõnel pool tuuakse maskid otse inimestele kätte, mõnel pool antakse need kätte koos toimetulekutoetusega. Kuna hiljuti jagati laiali ka ühekordseid maske, siis toimub protsess korduvkasutatavate maskidega ilmselt sarnaselt,” lausus Anneli Ott.  

Detsembri keskel eraldati riigi kesksest isikukaitsevahendite varust eraldi miljon ühekordset kirurgilist maski vähekindlustatud inimestele, et tagada maskide olemasolu seni, kuni korduvkasutatavad maskid kohale jõuavad. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.