"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Kuidas möödus aastavahetus politsei ja MUPO pilgu läbi? (0)
05. jaanuar 2021
Ilja Matusihis/ Foto on illustreeriv

"Aastavahetus oli üldplaanis ikka rahulik, mina küll soovin inimesi kiita, sest üldjuhul tähistati kodus ja pereringis," sõnas Põhja prefektuuri prefekt Kristian Jaani.

“Ilutulestikud küll toimusid ja selleks ajaks tulid inimesed välja. Oli näha, et inimesed pidasid väga hästi kinni reeglitest, enamjaolt oldi kümne-liikmelistes gruppides ja omavahel väga kokku ei puututud. Inimesed tulid kohale ilutulestiku alguseks, ja kui ilutulestik sai läbi, mindi jälle laiali, nii et inimesed olid vastutustundlikud,” tõdes Põhja prefektuuri prefekt Kristian Jaani.

Terviseamet oli eelnevalt tungivalt soovitanud pidada pidu vaid nende seltsis, kellega koos elatakse, ja tundus tõesti, et suuri pidusid erinevate leibkondadega ei peetud. Ka MUPO-st tõdeti, et aastavahetus möödus rahulikult.

“Tegelikult oli see aastavahetus rahulikum kui eelnev, sest sellist suurt ülelinnalist ilutulestikku ei toimunud ja inimesed ühtekokku ei kogunenud. Linnaosad tegid erinevates kohtades ilutulestikke ja see hajutas rahva laiali, kuigi mõne koha peal võib öelda, et oldi liiga ninapidi koos, aga samas võis märgata, et kasutati maski ja hoiti distantsi,” selgitas Munitsipaalpolitsei juhataja Aivar Toompere.

Tihtilugu tuleb ette, et suurtes kortermajades on mõni selline elanik, kellele on pidu pidavad naabrid pinnuks silmas. MUPO teatel seekord ei kaevatud isegi pidutsevate naabrite peale, küll aga tuli teateid valesti parkimisest.

“Kõnesid pidude kohta seekord ei olnudki, pigem kaevati valesti parkinute peale ja ka see ei meeldinud, kui juba enne aastavahetust paugutama hakati,” nentis Toompere.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.