"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Lasnamäel naise surnuks tulistanud mees võeti vahi alla (2)
07. jaanuar 2021
Ilja Matusihis/ Foto on illustreeriv

"Hakkame kõrvutama tema räägitut sündmuskohavaatluse tulemuste ning tunnistajate ütluste ja teiste tõenditega, et saada ette tervikpilt juhtunust ja selle ajateljest," sõnas Põhja ringkonnaprokurör Eneli Laurits.

Harju maakohus võttis täna vahi alla 80-aastase Mati, kes teisipäeva õhtul tulistas Tallinnas Lasnamäel surnuks kahe lapse ema, 36-aastase naise, vahendas BNS. 

Maakohtu valvekohtunik rahuldas Lauritsa taotluse ja vahistas tapmises kahtlustatava Mati esialgu kuni kaheks kuuks. “Kohus nõustus prokuratuuriga, et mehe käitumine oli ettearvamatu ja jõhker ning ta võib olla jätkuvalt ohtlik. Eile kuulasime mehe üle ning asjaolude väljaselgitamine kriminaalmenetluses jätkub. Hakkame kõrvutama tema räägitut sündmuskohavaatluse tulemuste ning tunnistajate ütluste ja teiste tõenditega, et saada ette tervikpilt juhtunust ja selle ajateljest. Ees ootavad veel mitmed menetlustoimingud ja ülekuulamised. Samuti toovad loosse selgust erinevate asitõendite, aga ka terviseekspertiiside vastused, mis võtavad aega. Uurimise käigus otsime lähikuudel vastuseid küsimustele, miks läks mees naabri ukse taha relvaga ja kuidas täpselt eskaleerus olukord selliselt, et relvast tulistati mitu lasku, millest saadud vigastustesse 36-aastane naine suri. Alles peale erinevate uurimisversioonide kontrollimist saame rääkida, millised olid teo toimepanija motiivid,” märkis prokurör.

“Samuti on uurimise üks eesmärke saada teada, millal ja kuidas sai kahtlustatav enda kätte ebaseadusliku relva. Õiguskaitseasutuste jaoks on äärmiselt oluline leida üles ja ära võtta keelatud relvad. Sel põhjusel palume inimestel anda politseile teada, kui neil või nende lähedastel on kodus ebaseaduslikke relvi. Vabatahtlikult need politseile üle andes ei järgne ka kriminaalmenetlust,” lisas Laurits.

Teisipäeval veidi enne kella 20 tuli politseile teade Lasnamäel Ümera tänaval asuvast kortermajast, sest kuuldi laske. Korterist leiti laskehaavadega 36-aastane naine, kelle kiirabi viis raskes seisus haiglasse, kuid vaatamata arstide pingutustele ta suri.

Politsei tuvastas kohapeal kiirelt, et 80-aastane mees tulistas naist ning lahkus sündmuskohalt autoga. Kahtlustatav peeti kinni umbes 40 minuti pärast Mustamäel.

Tapmise ja tulirelva ebaseadusliku käitlemise paragrahvide alusel viib uurimist läbi Põhja prefektuuri kriminaalbüroo ja uurimist juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

lombitagune
7. jaan. 2021 22:05
https://www.eesti.ca/kapitooliumi-mael-surnuks-tulistatud-relvastamata-naine-oli-usa-ohujoudude-veteran-ja-toeline-patrioot-uu/article57788
hmm
7. jaan. 2021 21:39
https://ria.ru/20210107/ubiystvo-1592239860.html