"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna korteriühistud saavad tasuta nõu (0)
07. jaanuar 2021
Albert Truuväärt

Tallinna Korteriühistute Teabekeskus pakub ka 2021. aastal korteriühistute esindajatele ja korteromanikele tasuta nõustamist nii eesti kui ka vene keeles. Nõustamine toimub Tallinna Linnavalitsuse infosaalis ja Lasnamäe Linnaosa Valitsuse ruumides.

„Linn pakub korteriühistu juhatuse liikmetele ja korteriomanikele jätkuvalt tasuta nõustamis- ja lepitamisteenust eesti ning vene keeles,“ ütles abilinnapea Eha Võrk ning usub, et seeläbi suureneb nii korteriühistu juhtide kui ka korteriomanike haldussuutlikus ning õigusteadlikkus. „Linna poolt pakutavale tasuta nõustamisteenusele oleme saanud väga positiivset tagasisidet ja kinnitust, et jätkamine on kindlasti vajalik,“ ütleb Eha Võrk ja lisab, et lisaks kohapealsele nõustamisele saab eelregistreerimisel kutsuda juristi ka korteriomanike üldkoosolekule ning selle eest tasu ei küsita.

2020. aastal on juristi tasuta nõustamisteenust kasutanud üle 600 inimese kõikidest Tallinna linnaosadest ja osadel juhtudel on teenust kasutatud ka korduvalt. Kõige enam pöördujaid oli Lasnamäelt (162), Põhja-Tallinnast (145) ja Kesklinnast (121). Peamised teemad, millega pöördutakse, on majanduskulude jagamine, üldkoosoleku kokkukutsumine ja selle läbiviimine ning juhatuse liikmete ja korteriomanike kohustused ja õigused.

Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet nentis, et spetsiaalselt korteriühistutele mõeldud nõustamine ja lepituskomisjon on alguse saanud just Lasnamäelt. „On ootuspärane, et selline praktika sai alguse just pealinna suurimast linnaosast, kuna ilmselt on keeruline leida teist paika Eestis, kus korteriühistute roll oleks määravam. Tuleb ka aru saada, et korteriühistute nimetuse taga, mida on Lasnamäel üle 750, peitub rohkem kui sada tuhat inimest. See on loomulik, et oma eluliste probleemide lahendamise ja elukeskkonna korraldamisel võivad tekkida küsimused ja isegi vääritimõistmised. Seetõttu soovimegi pakkuda nõustavat tuge meie ühistu juhtidele kui ka neile, kellel on oma ühistule küsimusi. Loodan, et see teenus aitab kaasa heanaaberlike suhete ja õigusliku selguseni jõudmisele Lasnamäe kortermajades,“ rääkis Svet.

Tallinna Korteriühistute Teabekeskuse tasuta nõustamine toimub:

  • Vabaduse Väljak 7 infosaalis

esmaspäeval 9-12, teisipäeval 9-12 ja 13-17, neljapäeval 13-17

eelregistreerimine argipäeviti 9-17, telefonil 6 871 223

kolmapäeval 9-12 ja 13-17 ilma registreerimiseta (EKÜL)

  • Tallinna Lasnamäe Linnaosa Valitsuses (Pallasti tn 54)

teisipäeval 9-12, reedel 10-12, eelregistreerimine telefonil 56257713

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.