"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Trumpi toetajatega Kapitooliumis heidelnud politseinik suri (0)
08. jaanuar 2021
Scanpix

"Uus administratsioon astub ametisse 20. jaanuaril. Minu tähelepanu on nüüd suunatud sujuva ja korrapärase võimuvahetuse tagamisele. Praegune hetk nõuab leppimist ja koostöövaimu," sõnas USA president Donald Trump.

USA Kapitooliumi politseinik suri kokkupõrkes president Donald Trumpi toetajatega, kes tungisid Washingtonis asuvasse kongressihoonesse ühisistungi ajal, teatas politsei neljapäeva öösel kohaliku aja järgi, vahendas BNS. 

Ohvitser Brian Sicknick reageeris kolmapäeval 6. jaanuaril 2021 puhkenud mässule USA Kapitooliumis ning sai vigastada, kui ta protestijatega füüsiliselt kokku puutus, seisis kapitooliumipolitsei avalduses. 

Ta naasis oma osakonna kontorisse ja kukkus kokku. Pärast seda, kui ta haiglasse toimetati, suri ta saadud vigastustesse neljapäeva öösel. Teadaolevatel andmetel hukkus rahutustes veel neli tsiviilisikut.

Trump avaldas neljapäeval videopöördumise, milles lubas keskenduda sujuvale võimuvahetusele ja mõistis veelkord hukka päev varem lahvatanud vägivalla kongressihoones. “Uus administratsioon astub ametisse 20. jaanuaril. Minu tähelepanu on nüüd suunatud sujuva ja korrapärase võimuvahetuse tagamisele. Praegune hetk nõuab leppimist ja koostöövaimu,” sõnas president.

Trump lubas samas, et kõik rahvarahutuste käigus seadust rikkunud inimesed peavad oma tegude eest maksma.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.