"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Peaminister: reformierakondlaste ettepanek tuleb ühemõtteliselt hukka mõista (0)
09. jaanuar 2021
Mats Õun

Eesti Vabariigi peaministrina mõistan jäigalt ja ühemõtteliselt hukka Reformierakonna Riigikogu saadikute Ants Laaneotsa, Urmas Kruuse ja Jüri Jaansoni täiesti vastutustundetu ettepaneku panna rahvahääletusele mõte või küsimus “Kas Eesti Vabariigis oleks parem elada, kui Eesti Vabariik kuuluks Venemaa koosseisu," teatas peaminister Jüri Ratas laupäeval sotsiaalmeedias.

Eesti Vabariigi põhiseadus sätestab tema kinnitusel oma esimeses paragrahvis, et Eesti on iseseisev ja sõltumatu demokraatlik vabariik, kus kõrgeima riigivõimu kandja on rahvas. Eesti iseseisvus ja sõltumatus on aegumatu ning võõrandamatu.

“Seda kõike peame nägema meie kalli Eesti iseseisvuse taastamise 30. aastapäeva künnisel. See on vale, mõeldamatu ja masendav…
Jagan välisministri seisukohta, et Riigikogu ei saa sellist ettepanekut menetleda,” nentis Ratas. “Minu hinnangul peavad kõik Eesti poliitilised jõud sellise ettepaneku ühemõtteliselt hukka mõistma. Olen kindel, et seda teeb ka Vabariigi President.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.