"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
President Kaljulaid arutab parteijuhtidega poliitilist olukorda riigis (1)
09. jaanuar 2021
Albert Truuväärt

President Kersti Kaljulaid kohtub järgmisel nädalal kõikide parlamendierakondade ja parlamendifraktsioonide juhtidega, et vestelda tekkinud poliitilisest olukorrast ning erakondade koostöövõimest.

Riigipea sõnul peab riigikogu suutma rahvale näidata oma töövõimet ja -tahet ning oma seadusest tulenevaid õigusi peavad saama realiseerida nii koalitsioon kui opositsioon, teatas presidendi kantselei.

„Demokraatias on olulised mõlemad pooled – nii enamuse õigus oma poliitilist agendat ellu viia kui ka opositsiooni õigus kaasa rääkida ja olla ära kuulatud. Demokraatia tähendab eeskätt enamuse vastutust vähemuse ees. Aga viimaste päevade arengud riigikogus näitavad, et üle kõige on erakondadel vaja otsida koostöövõimet ja -tahet ning selle pealt ühist pinnast edasi liikumiseks. Eesti rahvas ootab enda valitud esindajatelt koostöötahet ning enda kehtestatud seaduste järgimist. Eesti rahvas tahaks riigikogu üle uhke olla,“ ütles Kaljulaid.

Teisipäeval, kolmapäeval ja neljapäeval kohtub president Reformierakonna juhi Kaja Kallasega, Keskerakonna esimehe ja peaministri Jüri Ratasega, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimehe Martin Helmega, Isamaa esimehe Helir-Valdor Seederi, sotside esimehe Indrek Saare ja Eesti 200 juhi Kristiina Kallasega. Lisaks kohtub riigipea ka riigikogu Keskerakonna fraktsiooni juhi Kersti Sarapuuga, EKRE fraktsiooni juhtiva Siim Pohlakuga ning Isamaa fraktsiooni juhi Priit Sibulaga.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

no nii
9. jaan. 2021 22:01
https://tsargrad.tv/news/hvatilo-odnogo-voprosa-prezidenta-jestonii-pojmali-na-licemerii-v-otnoshenii-russkih-shkol_307764