"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Joobes sõidukijuhtide arv tegi mullu läbi languse (0)
10. jaanuar 2021
Ilja Matusihis

Politsei tabas mullu märkimisväärselt vähem joobes sõidukijuhte võrreldes aasta varasema ajaga, samas kasvas kriminaalses joobes roolikeerajate arv. 

Kui 2019. aastal jäi korrakaitsjatele vahele 7151 joobes juhti, siis mullu 484 võrra vähem ehk 6667. Langus tuli just nende purjutajate arvelt, kes olid istunud autorooli joobega 0,1-0,74 milligrammi liitri kohta. Selliseid rikkumisi oli mullu 3915 ehk tunamullusest 580 võrra vähem.

Suurema alkoholijoobega juhtide arv mullu aga kasvas. Kui 2019. aastal oli kriminaalses joobes juhte 2656, siis mullu 96 võrra rohkem ehk 2752. Suurenes ka narkojoobes juhtide arv, 2019. aasta 256-lt mullu 317-ni.

Politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo ütles BNS-ile, et iga alkoholi tarvitanud juht on liikluses suureks ohuks ning eriti on seda raskes joobes juhid, kes oma käitumist absoluutselt ei hooma ega kontrolli.

“Paraku toovad joobes juhid endaga kaasa õnnetusi, vigastusi ja surma. Hea on tõdeda, et inimesed andsid politseile rohkem teada ohtudest liikluses, joobes juhtidest teavitati häirekeskust möödunud aastal 11 484 korral – seda on 11 protsendi võrra rohkem kui aasta varem,” lisas Loigo.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.