"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Töövõimetushüvitiste maksmine jaanuari alguses viibib (0)
10. jaanuar 2021
Ksenija Kurs

Haigekassa annab teada, et 2021. aasta alguses viibib töövõimetuslehtede väljamaksmine neile kindlustatutele, kelle töövabastusperiood algab tänavu jaanuaris.

Töövõimetushüvitist arvutatakse 2020. aasta sotsiaalmaksuga maksustatud tulu alusel, mille andmed edastab haigekassale maksu- ja tolliamet. Hüvitise maksmine viibib seoses maksu- ja tolliameti 2020. aasta tuludeklaratsioonide menetlemisega.

Haigekassa alustab hüvitiste väljamaksetega siis, kui maksu- ja tolliamet edastab haigekassale informatsiooni 2020. aasta deklaratsioonide töötlemise lõpetamisest. Haigekassa teavitab väljamaksete alustamisest oma kodulehekülje vahendusel.

Viivitus ei mõjuta 2020. aastal alanud töövõimetuslehtede hüvitise maksmist.

Inimestel palutakse kontrollida üle arvelduskonto andmed, kuhu haigekassa hüvitise kannab. Konto andmeid saab mugavalt lisada ja muuta riigiportaalis. Teine võimalus on saata haigekassale digitaalselt allkirjastatud kontomuutmise avaldus aadressile info@haigekassa.ee. Posti teel palutakse avalduse saata aadressile Lastekodu 48, Tallinn 10113.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.