"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
Nädalavahetus tõi Tallinnas ja Harjumaal päästjatele palju tööd (0)
11. jaanuar 2021
Albert Truuväärt

Nädalavahetuse külmade ilmadega süttis Tallinnas ja Harjumaal mitmeid tulekahjusid, päästjatel tuli maju kustutama sõita seitsmel korral.

9. jaanuaril kell 22.38 said päästjad teate, et Põhja-Tallinnas Preesi tänaval põleb kahekordne puidust elumaja. Päästjate saabudes oli inimesed majast välja saanud ning tuvastati, et tuld oli võtnud maja teisel korrusel asuv tuba ning esik. Tulekahju likvideeriti kell 23.54 ning üks isik anti tervisekontrolliks üle kiirabile, kes toimetas ta haiglasse. Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.

10. jaanuaril kell 19.11 teatati häirekeskusele, et Tallinnas Mardi tänaval on tulekahju kahekordse elumaja katuse all. Kohale kiirustanud päästjad sisenesid majja ning leidsid tulekolde maja teisel korrusel asuvast saunaruumist. Põleng likvideeriti kell 21.16 ning inimesed selles kannatada ei saanud. Tekkepõhjus on selgitamisel.

8. jaanuaril kell 20.47 sai häirekeskus teate ajamaja tulekahjust Loksa linnas. Päästjate saabudes oli teiste hoonete vahetus läheduses paiknev väike aiamaja lausleekides. Põleng likvideeriti kell 21.30 ning inimesed selles kannatada ei saanud. Tekkepõhjus on selgitamisel.

8. jaanuaril kell 21.40 sai häirekeskus teate, et Maardus Kallasmaa tänaval põleb lahtise leegiga sotsiaalmaja. Päästeamet reageeris väga suurte jõududega. Päästjate saabudes oli maja katus lausleekides ning koheselt alustati inimeste evakueerimisega. Päästetööde ajal suleti liiklus Kallasmaa tänaval. Esialgsetel andmetel oli majas kokku 42 inimest, kellest 6 anti üle kiirabile – kaks neist tõsisemate vigastustega. Vaid ehmatusega pääsenud sotsiaalmajaelanikud toimetati asenduspinnale. Tulekahju lokaliseeriti kell 01.43 ning selle tekkepõhjus ei ole veel teada.

8. jaanuaril kell 22.58 said päästjad väljakutse Aruküla alevikku, kus mõisahoone vastas põles kahekordne mahajäetud hoone. Kell 23.15 toodi hoonest välja kannatanu, kes anti tervisekontrolliks üle kiirabile. Tulekahju likvideeriti kell 01.41. Järgmise päeva varahommikul kella 6 paiku said päästjad taas teate, et sama maja pööning suitseb. Põleng likvideeriti kell 06.57 ning selle tekkepõhjus ei ole veel teada.

9. jaanuaril kell 08.35 käisid päästjad väljakutsel Keila linnas, kus tööstushoones oli tuld võtnud šokolaadi sulatusahi. Kell 09.07 oli põleng likvideeritud ning tuulutati ruume. Inimesed õnnetuses kannatada ei saanud ning tekkepõhjus ei ole veel selge.

9. jaanuaril kell 19.42 sai häirekeskus teate, et Raasiku alevikus Tulbi tänaval põleb kahekordse elumaja keldrikorrusel asuv katlamaja. Päästjate saabudes olid inimesed majast ise välja tulnud ning üks neist anti tervisekontrolliks üle kiirabile. Päästjad likvideerisid tulekahju kell 21.17 ning tuulutasid ja kontrollisid kõik ruumid. Esialgsetel andmetel sai tulekahju alguse keskküttekatla juurde ladustatud suurest kogusest paberiprahist. Samuti ei olnud töökorras ruumis paiknenud suitsuandur, mille patarei oli tühi.

Päästeamet soovitab kontrollida suitsuanduri töökorras olekut testnupule vajutades vähemalt kord kuus. Aegunud või rikkis suitsuandur tuleb kindlasti välja vahetada.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.