"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Presidendivalimistel kuulub valimiskogusse 107 volikogude esindajat (0)
11. jaanuar 2021
Scanpix

Presidendivalimised toimuvad sel aastal augusti lõpus. Juhul kui Vabariigi Presidenti ei õnnestu Riigikogus kolme hääletusvooru jooksul ära valida, kutsub Riigikogu esimees kokku valimiskogu. Valimiskogu koosneb Riigikogu liikmetest ja kohaliku omavalitsuse volikogude esindajatest.

Omavalitsuste esindajate arv valimiskogus sõltub kehtivast haldusjaotusest ning hääleõiguslike kodanike arvust vallas või linnas presidendivalimiste toimumise aasta 1. jaanuari seisuga. Alanud aasta seisuga kuulub presidendivalimistel valimiskogusse 107 volikogude esindajat ja 101 Riigikogu liiget. Kokku on valimiskogus liikmeid 208.

Eelmistel presidendivalimistel 2016. aastal oli valimiskogus 234 volikogude esindajat ja 101 riigikogu liiget. Haldusreformi tõttu on kohalikke omavalitsusi varasemast vähem ja seetõttu on vähem ka omavalitsuste esindajaid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.