"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Hoolekandeteenuste kodudes algab vaktsineerimine järgmisel nädalal (0)
12. jaanuar 2021
AS Hoolekandeteenused

Järgmisel nädalal saavad koroonavaktsiini esimesed AS Hoolekandeteenused kodude psüühilise erivajadusega kliendid ning nendega kokku puutuvad töötajad ning esimesena toimub vaktsineerimine Saaremaa, Viljandi ja Kodijärve üksustes. 

AS Hoolekandeteenused terviseedenduse nõunik Kaisa Renteli sõnul on eelisjärjekorras vaktsineerimine meie klientidele ja töötajatele hea võimalus, sest koroona levikut vaadates on selge, et iga Eesti inimene puutub sellega lõpuks kokku.

“Praegustel andmetel soovib meie klientidest vaktsineerida 84 protsenti, see arv võib mõne protsendi võrra tõusta. Statistikas loeme ametlikke avaldusi, osade klientide puhul on olemas suuline soov, kuid kirjalik avaldus ei ole veel meieni jõudnud,” lausus ta.

“Paljud meie erivajadusega elanikud liiguvad kogukonnas ringi – käivad tööl, huviringides ja poes. Igatsetakse ka Eestis reisimist ja kohtumisi sõprade ning lähedastega. Loodame, et vaktsineerimise edenedes saavad erivajadusega inimesed julgemalt enda igapäevatoimetusi teha,” märkis ta.  

AS Hoolekandeteenused kodudes elab 1800 psüühilise erivajadusega inimest üle Eesti, neid toetab 900 töötajat, kellest üle 700 puutuvad klientidega igapäevaselt kokku. “Töötajad vaktsineeritakse koos klientidega üksustes kohapeal. Töötajate sooviavalduste küsimisega alustasime eelmise nädala lõpus ja hakkame neid koguma piirkondade kaupa, hetkel ei ole veel andmed koos,” lisas Rentel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.