"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Jõulukuuskede kokkukogumine Pirital lõpeb neljapäeval (0)
12. jaanuar 2021
Pirita LOV

Kuni neljapäeva, 14. jaanuari õhtuni saab Pirital vana jõulupuu tuua spetsiaalselt selleks paigaldatud konteinerisse.

“Veel täna õhtul, kolmapäeval ja neljapäeval saavad piritalased viia oma vana jõulukuuse või nulu spetsiaalselt selleks toodud konteinerisse, mis asuvad Pirital viies kohas. Reede hommikul viiakse konteinerid ära ning siis on elanikel võimalus vana jõulupuu ära anda jäätmejaama,” sõnas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Linnaosavanema sõnul on elanikud kasutanud võimalust viia oma töö teinud jõulupuu kodu lähedale konteinerisse rohkem kui varasematel aastatel ning juba esimese nädalaga said 20-kantmeetrised konteinerid täis. “Kõige rohkem on jõulupuid kogutud Padrikul, kus konteinerit on tühjendatud kaks korda,” nentis Liinat.

Linnaosavanem märkis, et üldiselt on inimesed kinni pidanud nõudest tuua konteineritesse jõulupuid, kuid siiski on mõni sokutanud kasti ka olmejäätmeid ning isegi madratsi.  “See tähendab lisatööd, sest sel juhul tuleb konteineritesse kogutu saata vahesorteerimisse, kus puud muudest jäätmetest eraldatakse ja alles seejärel saab viia hakkpuidu tegemiseks,” selgitas Liinat, miks ei tohi kuusekogumiskastidesse majapidamisjäätmeid tuua.

Kuuskede kogumiskonteinerid Pirital asuvad Võsa tee 26, Haljas tee ja Pähkli tee nurgal (Pähkli 2 vastas), Merivälja poe juures (Haaviku tee 16 / Kesktee 38 ees), Kõlviku tee ja Lepiku tee nurgal (Kõlviku tee 19 vastas) ning Teelehe tee, Hunditubaka tee ja Vabaõhukooli tee nurgal.

Vanu jõulukuuski võtavad biolagunevate aia- ja haljastujäätmetena vastu Pärnamäe, Rahumäe, Paljassaare ja Pääsküla jäätmejaam. Rohkem infot Tallinna jäätmekeskuse teenuste kohta www.prugi.ee.

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.