"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
VIDEO! Iru hooldekodus algas vaktsineerimine (0)
12. jaanuar 2021

"Kõige suurem ettevalmistus oli see, et meie töötajatelt ja elanikelt saada nõusolekud või keeldumised vaktsineerimise kohta," ütles Iru hooldekodu direktor Jaanika Luus. "Igaühega oli tarvis personaalselt ühendust võtta ja arutada. Meil on 175 töötajat ja pea 300 klienti, võite ise arvata, kui suur töö see oli."

 

Iru Hooldekodu sai kätte esimesed 130 doosi vaktsiini ning kaitsesüstimisele on planeeritud kolm päeva. Täna sai vaktsineeritud 52 töötajat, protsess läks kiiremini, kui arvati ning meeleolu oli positiivne.

Küsisime vanemhooldaja Inna Jemeljanovalt kuidas ta end pärast vaktsiini tunneb?

“Praegu tunnen ennast väga hästi, pole hullu midagi,” ütles ta. “Enne vaktsineerimist oli ka natuke hirm, kuna ma ei teadnud, kuidas see tervisele võib mõjuda, kuid hetkel ei tunne mingit muutust.”

Nagu iga uue asjaga on ka vaktsineerimisega tekkinud inimestel hirme ja küsimusi. Kas see ikka on tervisele ohutu ning millised on võimalikud kõrvaltoimed?

“Palju ei küsitagi, sest selgitan ise töötajatele,” rääkis Iru hooldekodu õde Iivika Elva. “Seletame neile, mis võib süstiga seonduda. Süstimiskoht võib olla valulik, punetada või paiste minna ning kuidas käituda, kui palavik tekib. Pärast jälgime neid veel veerand tundi.”

Osa töötajaid on siiski leidnud, et nad ei soovi end vaktsineerida. Hooldekodu direktor ütles, et kedagi seetõttu vallandama ei hakata, kuid seadusandja ja tervisehoidu spetsialistid peaksid mõtlema, kuidas üldiselt sellistele olukordadele lahendus leida.

“Tõenäoliselt on siin tarvidus vaadata, mis saab edasi ning kuivõrd jääb koroona meie ühiskonna osaks,” ütles hooldekodu direktor. “Kindlasti ei saa tekkida hoolekandes olukorda, et kui meil tuleb teenusele inimene, keda ei saa tervislikel põhjustel vaktsineerida ning töötaja ei tohi talle ohtlik olla.”

 

 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.