"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
VIDEO! Mupo: rohkem tähelepanu ja hoolimist oma lemmiklooma vastu ehk Daimondi päästeoperatsioon (0)
12. jaanuar 2021
Mupo

Eile teostasid mupo Haabersti piirkonna inspektorid libedusetõrje kontrolli kui ootamatult ristmikule jooksnud  noormees peatumismärguande andis. Noormees selgitas, et  oli märganud lumes ekslevat peremeheta koera ning paanikas olnud loomakesele järgi kõndides veendunud, et loom otsib kedagi. Omanikku aga pole kuskil näha.

 

“Minu  kolleeg, kes on suur koertesõber sai loomakese kätte – koer oli läbi külmunud ja värises üleni. Viisime ta autosse sooja ja kutsusime välja loomade varjupaiga töötaja,” selgitas mupo vaneminspektor Anastassia Mäe.

Õnneks oli koeral kaelarihm, millel omaniku telefoninumber. Omanik vastas ning palus Daimondi (nagu selgus, oli koera nimi) endale koju toimetada. Selgus, et eakas mees oli koeraga jalutamas käinud ning siis mingil hetkel otsustanud peatusele lähenenud bussi peale joosta. Rihma koeral kaelas ei olnud ja ilmselt ei saanud ta peremehe ootamatust kavatsusest aru.

“Ütlesin Daimondile, et tule, jookseme bussi peale ja hakkasin ees jooksma. Alles siis, kui bussis olin, märkasin, et Daimondi polnudki,” ütles mees muretult ja jätkas heatujuliselt vestlust juba koeraga: “”Ah, et sina kadusid mul ära?” 

“Palusime tal edaspidi kindlasti reegleid järgida ja väljas jalutades  koera rihma otsas hoida, et samalaadseid olukordi vältida. Kummaline, et mees ei olnud koerakese kadumise pärast sugugi murelik,” lisas Mäe.

Mupo tänab tublit noormeest, kes koerakese saatuse pärast murelik oli ja inspektoreid juhtunust informeeris. Koeraomanikelt ootame aga rohkem hoolimist ja reeglite täitmist. Tallinna linna koerte ja kasside pidamise eeskiri näeb ette, et avalikus kohas peab lemmikloom olema rihma otsas. Ilma rihmata tohib koer jalutada vaid koerte jalutusväljakul. Agressiivse või kergesti ärrituva koera puhul on mõistlik talle jalutades peale panna suukorv.

Viimasel sügis-talvisel perioodil on mupo registreerinud ridamisi koeraründeid, enamik neist just ilma rihmata jalutavate koerte tõttu.

Möödunud aastal laekus muposse 279 lemmikloomade pidamisega seonduvat avaldust – hulkuvad loomad, öörahu rikkuvad, haukuvad ja ulguvad koerad ning koeraründed. Laekunud avalduste põhjal alustati  37 väärteomenetlust, kus on rikkumiseks  registreeritud Koerte- ja kasside pidamise eeskirjaga ette nähtud norm. Lõpule viidi 25 menetlust, neist trahviotsustega  – 22. Trahve määrati üldsummas 2976 eurot.

Mupo palub jätkuvalt – koeraga jalutama minnes, pange talle kindlasti  kaela jalutusrihm. Ja rohkem hoolimist ja tähelepanu oma lemmiku vastu!

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.