"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Mupo: alates aasta algusest on kinnistuomanikele tehtud 127 kirjalikku teavitust (1)
13. jaanuar 2021
Rene Suurkaev

Munitsipaalpolitsei piirkonnatöö inspektoritel on seoses lume tulekuga olnud rohkelt tööd. Alates aasta algusest on kinnistuomanikele tehtud 127 kirjalikku teavitust, neist kümme seoses jääpurikatega. Lisaks on inspektorid oma piirkonnas ringi liikudes teinud vähemalt sama palju suulist selgitustööd.

Mupo kõnekeskusele on aasta algusest tulnud 106 teadet libedatest või koristamata kõnniteedest.

“Üldine pilt sellel aastal on aga üllatavalt hea – kinnistuomanikud on olnud tublid ja töökad. Ilmselt on meie inspektorite varasemate aastate selgitutöö vilja kandnud, inimesed on oma kohustustest teadlikud ja teavad ka seda, et see töö tuleb nii või naa ära teha.  Hea tänavapildi eest väärivad mõlemad pooled kiitust,” ütles menetluse ja piirkonnatöö osakonna juhataja Triin Uudeväli.

Uudevälja hinnangul on ka linna üldine koristus võrreldes varasemate aastatega palju paranenud. “Ma pole nii palju lumesahku, nagu tänavu, korraga väljas liikumas näinud. Möödunud nädalal, kui esimene  tõsisem lumi maha sadas, tuli mitmelt piirkonnatöö inspektorilt pärast kontrollkäiku tagasiside, et lausa asfalt on väljas.”

Järelevalve käigus on aga välja tulnud üks oluline probleem. “Paljudel korteriühistutel on äriregistris uuendamata andmed, see tähendab, et  pole lisatud õigeid kontakte, kellega ühendust võtta, kui tekib vajadus teatada libedast kõnniteest või ohtlikest purikatest. Palume kõigil oma andmed kindlasti uuendada. Kinnistuomanikud ei mõtle sellele, et õnnetuse korral –kui inimene saab viga või kui õnnetusega kaasnevad mingid kahjud, siis on need kohustatud korvama kinnistuomanik, kelle vastutada oli heakorratöö tegemine. Seega info kiirem liikumine aitaks võimaliku õnnetuse ära hoida”.

Mupo paneb südamele, et inimesed oleksid ka ise ettevaatlikumad ja arvestaksid talviste ilmaoludega. “Me kogu aeg pitsitame kinnistuomanikke ja nõuame neilt koristamist, aga inimesed võiksid aru saada, et talvel ongi lumi maas ja teed on libedad, see käib normaalse talve juurde. Välja minnes pange aga jalga sobivad jalanõud ja vaadake vahel ka üles maja katuse poole, ega seal ei ripu mõni ohtlik jääpurikas. Me peame ka ise oskama ja suutma oma ohutuse eest hea seista. Samuti tasub liikluses arvestada sellega, et sõidukite pidurdusmaa on märksa pikem. Olgem heatujulised, käitugem mõistlikult ja nautigem ilusat talve”.

 

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

lisna
16. jaan. 2021 10:28
On uus kohustus ka sõidukiomanikele: heakorratöid takistava mootorsõiduki omanik või vastutav kasutaja on kohustatud tegema heakorratöid, näiteks lume ja jää koristust mootorsõiduki ümbruses ühe meetri raadiuses. https://www.pealinn.ee/tagid/arvamus/mupo-meenutab-kinnistu-valdaja-peab-umbrusest-lume-koristama-n261770